Доступність посилання

ТОП новини

Канада закликала громадян уникати поїздок в Україну через «агресію Росії»


Оновлені рекомендації з’явилися через концентрацію російських військ біля України
Оновлені рекомендації з’явилися через концентрацію російських військ біля України

Уряд Канади закликав своїх громадян уникати поїздок в Україну через нарощування російських військ біля українських кордонів, повідомляє агентство Рейтер.

«Ми змінили рівень ризику для України, щоб уникнути поїздок, не пов’язаних з гострою необхідністю, через російську агресію, що триває, і нарощування військової присутності в країні і біля неї», – ідеться в оновлених рекомендаціях уряду Канади для мандрівників.

Наступного тижня міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі відвідає Київ, де зустрінеться з українськими посадовцями та канадськими військовими інструкторами.

Цього тижня відбулися три раунди переговорів, присвячених діям Росії і європейській безпеці: двосторонні американсько-російські, зустріч у рамках Ради НАТО-Росія і переговори в ОБСЄ. Про значний прогрес за їхніми підсумками не повідомляли. Москва і Вашингтон підкреслили свої «фундаментальні» розбіжності щодо європейської безпеки під час напружених переговорів.

Зустрічі відбувалися у той час, як Москва накопичила танки, артилерію, близько 100 тисяч військових біля кордону з Україною і, за побоюваннями Заходу і Києва, може готувати нове вторгнення.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG