Доступність посилання

ТОП новини

«І в першому, і в другому випадках» – Данілов підтвердив причетність СБУ до обох підривів Керченського мосту


Наслідки атаки на Керченський міст 17 липня 2023 року
Наслідки атаки на Керченський міст 17 липня 2023 року

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов підтвердив причетність СБУ до обох атак на Керченський міст, який сполучає територію Росії з окупованим українським Кримом.

«Наші військові ставлять під сумнів недоторканність багатьох обʼєктів, які в Росії вважалися захищеними на 100%. Це і Кримський міст, про який говорили безпосередньо представники Служби безпеки, які брали участь у першому та другому випадку», – заявив він в інтервʼю, показаному в ефірі національного телемарафону.

Наприкінці липня про участь співробітників СБУ в підриві конструкцій Керченського мосту в жовтні 2022 року заявив голова спецслужби Василь Малюк.

Керченський міст був пошкоджений вибухами двічі від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Востаннє – 17 липня, а перед тим – у жовтні 2022 року.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю CNN заявив, що Україна продовжить завдавати ударів в окупованому Криму і атакувати Керченський міст, який з’єднує півострів із Росією.

Президент України Володимир Зеленський заявив 21 липня, що Керченський міст, який з’єднує Росію з окупованим Кримом, є необхідним для вторгнення Москви і «має бути нейтралізований».

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв’ю The Washington Post вкотре запевнив, що українські військові намагатимуться звільнити окупований Крим.

«Щойно в мене з’являться засоби, я щось зроблю. Мені начхати – ніхто мене не зупинить», – наголосив український генерал.

XS
SM
MD
LG