Доступність посилання

ТОП новини

Оновлені дані ДСНС: через ракетні обстріли РФ загинули 11 людей, у 4 областях немає світла


Наслідки російського обстрілу в центрі Києва, 10 жовтня 2022 року
Наслідки російського обстрілу в центрі Києва, 10 жовтня 2022 року

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що станом на 14:00 10 жовтня внаслідок масованого російського обстрілу України загинули 11 людей, 64 – поранені.

«Внаслідок обстрілу сталося влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у восьми областях і в Києві, де виникло понад 30 пожеж. Внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб та травмовано – 64. Відсутнє електропостачання у чотирьох областях: Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська. На решті території України електропостачання порушено частково», – йдеться в повідомленні ДСНС у телеграмі.

У ДСНС повідомили, що до гасіння пожеж і аварійно-рятувальних робіт залучили понад тисячу осіб і близько 120 одиниць техніки.

«Наслідки уточнюються», – додали у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Вранці 10 жовтня відбувся масований обстріл України армією РФ. Зокрема, відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині, Дніпропетровщині, Івано-Франківщині.

У Національній поліції раніше заявили, що внаслідок російської масованої атаки загинули 10 людей, близько 60 – поранені.

Читайте також: «Це демонстрація Путіним слабкості, а не сили»: Захід відреагував на масований обстріл України

У Повітряних силах ЗСУ повідомили про збиття 43 з 83 ракет, які випустила Росія по території України. Також українські військові збили 9 із 12 дронів Shahed-136.

За словами президента України Володимира Зеленського, російські війська мають дві мішені – енергообʼєкти по всій країні та люди. Як повідомив прем’єр Денис Шмигаль, внаслідок російських атак пошкоджено 11 «важливих інфраструктурних об’єктів» у восьми регіонах і в столиці.

Російський президент Володимир Путін підтвердив завдання Росією масованих ударів по Україні, зокрема по об’єктах енергетики. При цьому він погрожує новими атаками «у разі продовження спроб проведення на російській території терактів».

XS
SM
MD
LG