Доступність посилання

ТОП новини

Аеропорт Гонконгу знову скасував відправлення рейсів через протести


В аеропорту заявили, що тисячі протестувальників «серйозно відволікають» персонал, відповідальний за здійснення необхідних операцій
В аеропорту заявили, що тисячі протестувальників «серйозно відволікають» персонал, відповідальний за здійснення необхідних операцій

Міжнародний аеропорт Гонконгу другий день поспіль зупиняє всі вильоти через протестувальників, які перебувають у будівлі летовища.

Напередодні цей аеропорт вже скасовував вильоти через антиурядові протести. В аеропорту заявили, що тисячі протестувальників «серйозно відволікають» персонал, відповідальний за здійснення необхідних операцій.

Аеропорт Гонконгу, який входить до складу Китаю – один із найбільш завантажених у світі.​

Тим часом протести в Гонконзі не вщухають протягом десяти тижнів.

Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам 13 серпня заявила про «небезпечну ситуацію», що склалася в місті.

Вона закликала до спокою, але відмовилася піти на поступки демонстрантам, які протестують проти зростаючого впливу Китаю, під юрисдикцією якого перебуває Гонконг.

«Знайдіть хвилину, щоб подивитися на наше місто, наш дім. Чи можемо ми дозволити штовхнути його в безодню і побачити, як воно розбивається на шматки?» – сказала Лам.

За попередніми даними, у сутичках між поліцією Гонконгу і демонстрантами 12 серпня постраждали десятки людей.

Читайте також: «Бандитський режим»: Держдепартамент критикує Китай за розкриття даних американської дипломатки​

Гонконг ніколи не був незалежною державою. У різний час він перебував під суверенітетом Китаю, Великої Британії, Японії. У 1997 році Гонконг перейшов під юрисдикцію Китаю. У той же час Гонконг до 2047 року зберігає значну автономію і формально може незалежно обирати керівника.

В останні місяці тут відбуваються масові виступи міського населення проти зростання впливу Пекіна. Акції протесту переростають у сутички з поліцією. Сепаратистськи налаштовані гонконгці вже домоглися від міської адміністрації скасування закону про екстрадицію правопорушників у розпорядження центральних правоохоронних органів Китаю.

XS
SM
MD
LG