Доступність посилання

ТОП новини

Іран не визнав анексію Криму та ще чотирьох регіонів України – міністр закордонних справ


Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян
Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян

Іран не визнає анексію Криму та ще чотирьох регіонів України, заявив міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян в оприлюдненому 19 січня інтервʼю турецькому телеканалу TRT World.

«Ми визнаємо суверенітет та територіальну цілісність країн у рамках міжнародних законів, тому, попри прекрасні відносини між Тегераном та Москвою, ми не визнали відокремлення Криму, Луганської та Донецької областей від України», – заявив Абдоллахіян.

Він також сказав, що влада Ірану наполягає на своєму «послідовному принципі» у зовнішній політиці.

«Коли ми говоримо, що конфлікт в Україні – це не рішення, ми віримо у свою позицію як у фундаментальний політичний принцип», – додав міністр.

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе іранського виробництва, які були застосовані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах восени.

Через це і Євросоюз, і США запровадили санкції проти Ірану.

Спочатку в Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів. Проте у листопаді міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахян заявив, що Іран надавав Росії дрони-камікадзе, але це нібито відбулося за кілька місяців до масштабного вторгнення в Україну.

XS
SM
MD
LG