Доступність посилання

ТОП новини

Головне на ранок: Ірландія відкрила посольство у Києві, Навальний дав інтерв’ю, «Шахтар» далі гратиме в Лізі чемпіонів


Своїх наступних суперників «Шахтар» дізнається вже сьогодні
Своїх наступних суперників «Шахтар» дізнається вже сьогодні

Соціологи звітують про зниження рейтингу президента Байдена, ВАКС дозволив заочне розслідування щодо Януковича та його сина, у Києві офіційно відкрилося посольство Ірландії, Олексій Навальний дав інтерв’ю у колонії, «Шахтар» зіграє у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

США: рейтинг Байдена знизився на тлі ситуації в Афганістані

Соціологи зафіксували зниження рейтингу президента США Джо Байдена. Американці розділилися навпіл у оцінці того, наскільки ефективний він у розв’язанні поставлених перед ним завдань. Згідно з проведеним 22 серпня опитуванням CBS News, рейтинг схвалення роботи Байдена знизився на 8 відсотків порівняно з липнем – до 50 відсотків. В опитуванні NBC News рейтинг схвалення Байдена склав 49 відсотків, падіння склало 4 відсотки з минулого місяця. Падіння відбувається на тлі проблемної евакуації з Афганістану і зростання кількості випадків зараження COVID-19.

ВАКС дозволив заочне розслідування щодо Януковича і його сина у справі «Межигір’я» – САП

Вищий антикорупційний суд дав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича і його сина Олександра, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Справа стосується резиденції «Межигір’я». Януковича та його сина підозрюються у незаконному оберненні комплексу споруд на території Вишгородського району на свою користь. Як наголосили у САП, збитки, завдані державі, перевищують 500 мільйонів гривень.

У Києві відкрили посольство Ірландії – МЗС

Міністерство закордонних справ України 25 серпня повідомило про офіційне відкриття посольства Ірландії у Києві. Зазначається, що церемонія відбулася ще 23 серпня. 19 серпня цього року посол Ірландії в Україні з резиденцією у Києві Тереса Гілі вручила вірчі грамоти президенту України Володимиру Зеленському (до цього часу посол Ірландії у Чехії був акредитований в Україні за сумісництвом). Посольство розташоване в тій же будівлі, що і представництво ЄС, – за адресою вулиця Володимирська, 101.

Навальний дав перше інтерв’ю в колонії

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який зараз перебуває в колонії у Володимирській області Росії, відповів на запитання газети The New York Times. Це його перше інтерв’ю за час перебування в ув’язненні. На питання Навальний відповідав письмово. Опозиціонер говорив про зустріч президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна, про санкції, а також про свій типовий день у колонії і ставлення до нього співробітників.

Ліга чемпіонів: «Шахтар» пройшов «Монако» і зіграє в груповому турнірі

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді кваліфікації Ліги Чемпіонів зіграв унічию з «Монако» – 2:2. За монегасків у першому таймі двічі відзначився Віссам Бен Єддер. У другому таймі Марлос забив за «гірняків». Остаточний рахунок встановився вже в доданий час – Рубен Агілар зрізав м’яч у власні ворота. «Шахтар» вийшов до групового турніру завдяки мінімальній виїздній перемозі. Жеребкування цього етапу змагань має відбутися 26 серпня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG