Доступність посилання

ТОП новини

У ніч удару по «Новочеркаську» на борту перебували моряки – ЗМІ


Супутникове фото Maxar Technologies. Російський військовий корабель «Новочеркаськ», затонув, але ще димить після удару ЗСУ. Порт Феодосії, окупований Крим
Супутникове фото Maxar Technologies. Російський військовий корабель «Новочеркаськ», затонув, але ще димить після удару ЗСУ. Порт Феодосії, окупований Крим

У ніч удару по російському великому десантному кораблю «Новочеркаськ» в окупованій Феодосії на його борту перебували моряки, пише видання «Агентство» 26 грудня.

За даними журналістів, на кораблі в момент удару могли перебувати щонайменше два офіцери. Йдеться, зокрема, про капітан-лейтенанта Євгена Івашева. Його дружина в розмові з «Агентством» зазначила, що офіцер у «відносно нормальному» стані.

Дружина командира корабля Миколи Степаненка на запитання, чи перебував її чоловік на борту під час удару, відповіла: «Напевно, я підозрюю». Додзвонилися журналісти і до Степаненка. «Ніхто не постраждав, усе чудово», – заявив він.

За даними МНС в окупованому Криму, внаслідок ракетного удару по «Новочеркаську» одна людина загинула, четверо поранені. Як зазначає «Агентство», влада в Росії та на окупованих українських територіях зазвичай не повідомляє про військові втрати – тому, очевидно, йдеться про постраждалих цивільних.

У ніч на 26 грудня командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що українські сили знищили російський великий десантний корабель «Новочеркаськ» під час удару в окупованому Криму.

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ уточнили, що близько 02:30 26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» в районі окупованої Феодосії і знищила його. Скільки і які саме ракети застосували – не уточнюють.

Читайте також: За останні 4 місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту – міністр оборони Британії про удар у Феодосії

Міністерство оборони Росії підтвердило, що минулої ночі в порту Феодосії в окупованому Криму був пошкоджений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ». Як повідомляють російські агенції, зокрема «Интерфакс» і «РИА Новости» з посиланням на дані Міноборони РФ, корабель був пошкоджений внаслідок удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет. Про характер цих пошкоджень у російському відомстві не розповіли.

17 листопада речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що можливості сил РФ у Чорному морі останнім часом «значно зменшилися» завдяки роботі українських Сил оборони. Російські військові змушені «триматися якнайдалі та значно обмежені у своїх діях». За його словами, російський флот зазнав «серйозних збитків» – зокрема, було знищено 15 кораблів, 12 – пошкоджено.

Форум

XS
SM
MD
LG