Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ повідомляє про затримання народного депутата Кузьміних


Імені парламентаря НАБУ не наводить, проте обставини вказують на представника «Слуги народу» Сергія Кузьміних
Імені парламентаря НАБУ не наводить, проте обставини вказують на представника «Слуги народу» Сергія Кузьміних

Національне антикорупційне бюро 7 лютого повідомило про затримання народного депутата за підозрою в отриманні хабаря в сумі 558 тисяч гривень.

Імені парламентаря НАБУ не наводить, проте обставини вказують на представника «Слуги народу» Сергія Кузьміних.

«Щойно НАБУ і САП затримали чинного нардепа за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди. Він перебував у розшуку у зв’язку з переховуванням від правоохоронців. Нардепу буде вручено клопотання про обрання запобіжного заходу», – йдеться в повідомленні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура додає, що суд почне обирати затриманому запобіжний захід о 15 годині 7 лютого.

Читайте також: Оголошений у розшук Кузьміних каже, що не переховується і не отримував повісток

Народний депутат України Сергій Кузьміних заявив 4 лютого, що не переховується від слідства і не отримував повісток. Таким чином він прокоментував заяву НАБУ про оголошення його в розшук.

Національне антикорупційне бюро України 28 січня заявило, що викрило чинного народного депутата на отриманні хабаря в 558 тисяч гривень. За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. Через «депутатський імунітет» його не затримали.

Згодом у «Слузі народу» підтвердили, що йдеться про члена фракції Сергія Кузьміних.

Читайте також: У «Слузі народу» ініціюють скликання позачергового засідання ВР

31 січня 2022 року генпрокурорка Ірина Венедіктова склала та підписала повідомлення про підозру народному депутату, якого детективи НАБУ «викрили «на гарячому» під час одержання 558 тисяч гривень».

У «Слузі народу» заявили, що Сергій Кузьміних просить тимчасово виключити його зі складу фракції з можливістю повернення, якщо буде доведена його невинуватість.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG