Доступність посилання

ТОП новини

Європа готується заморозити активи Путіна і Лаврова – Financial Times


Згідно з публікацією, блокування активів проштовхується в рамках пакету санкцій, які обговорюють 25 лютого
Згідно з публікацією, блокування активів проштовхується в рамках пакету санкцій, які обговорюють 25 лютого

Європейський cоюз має намір заморозити активи президента Росії Володимира Путіна і російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, повідомляє британське ділове видання Financial Times з посиланням на власні джерела.

Згідно з публікацією, блокування активів проштовхується в рамках пакету санкцій, які обговорюють 25 лютого. Про це розповіли троє осіб, ознайомлених з цим питанням.

Financial Times також пише, що міністри закордонних справ ЄС планують затвердити пакет санкцій, а також низку заходів проти російських банків і промисловості. Водночас повідомляється, що Путін і Лавров не будуть підпадати під заборону поїздок у рамках цих заходів, що «підкреслює готовність ЄС зберігати символічні дипломатичні можливості відкритими».

Джерела видання також зазначають, що це питання обговорювалося в перший день нового масштабного вторгнення РФ до України, пізно ввечері 24 лютого, і велика кількість учасників перемовин висловилася за цю ідею.

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. 24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

25 лютого Кремль заявив, що Путін готовий відправити до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, МЗС і адміністрації президента для переговорів з українською стороною.

Так у Кремлі відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про необхідність «сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей».

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG