Доступність посилання

ТОП новини

Росія: ФСБ заявляє про затримання 14 хакерів угруповання REvil, яких розшукують США


У ході рейдів у понад 25 місцях, пов’язаних із підозрюваними, ФСБ вилучила понад 5,6 мільйонів доларів, в тому числі в криптовалюті, а також дорогі автомобілі та комп’ютерну техніку
У ході рейдів у понад 25 місцях, пов’язаних із підозрюваними, ФСБ вилучила понад 5,6 мільйонів доларів, в тому числі в криптовалюті, а також дорогі автомобілі та комп’ютерну техніку

Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання 14 ймовірних членів хакерського угруповання Sodinokibi/REvil у Москві, Санкт-Петербурзі та низці інших міст 14 січня.

Угруповання підозрюють, поміж іншого, у комерційній атаці на фірму Kaseya з Флориди, США, що вплинула на бізнес по всьому світу.

Згодом цього ж дня суд у Москві взяв під арешт двох із затриманих, ідентифікованих як Андрій Бессонов та Роман Муромський.

За словами речника суду, Муромського та Бессонова звинувачують у незаконному використанні валюти та помістили під варту до 13 березня.

У ході рейдів у понад 25 місцях, пов’язаних із підозрюваними, ФСБ вилучила понад 5,6 мільйонів доларів, в тому числі в криптовалюті, а також дорогі автомобілі та комп’ютерну техніку.

Читайте також: СБУ розслідує причетність «російських спецслужб» до кібератак на державні органи

Питання про долю угруповання виникли в липні, коли вебсторінки, пов’язані з REvil, зникли з дарквебу. За припущеннями, це стало наслідком дій уряду.

У рамках скоординованих дій Держдепартамент також оголосив винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати або встановити місце перебування керівників злочинної групи Sodinokibi/REvil.

Держдепартамент також запропонував винагороду до 5 мільйонів доларів за інформацію, яка приведе до арешту та засудження в будь-якій країні будь-якої особи, яка брала участь в атаках Sodinokibi/REvil.

Читайте також: Українські дипломати працюють із міжнародними партнерами для посилення кібербезпеки – МЗС

REvil, групу російськомовних хакерів, звинувачують у низці гучних атак із вимогою викупу, під час яких хакери шифрують дані жертв, а потім вимагають криптовалюту, щоб відновити доступ.

За даними Міністерства фінансів США, виплати викупів через програми-вимагачі у Сполучених Штатах досягли 590 мільйонів доларів у першому півріччі 2021 року проти 416 мільйонів доларів у 2020 році.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG