Доступність посилання

ТОП новини

Головний епідеміолог Швеції визнав помилкою відмову від суворіших заходів ізоляції


Головний епідеміолог Швеції Андерс Теґнелл
Головний епідеміолог Швеції Андерс Теґнелл

Швеції варто було від початку епідемії COVID-19 установити додаткові обмеження, визнав в інтерв’ю «Шведському радіо» головний епідеміолог країни Андерс Теґнелл. За його словами, якби Швеція зустріла цю хворобу зараз, уже маючи знання про неї, то заходи «були б десь між тим, що є, і тим, що зробили в інших країнах».

Як пише Bloomberg, Теґнелл визнав, «що його стратегія боротьби з COVID-19 привела до занадто великої кількості смертей після того, як він переконав свою країну уникнути суворої ізоляції».

Швеція погодилася з підходом Теґнелла до боротьби з епідемією, нагадує Bloomberg. У країні не закривали ресторани, магазини і школи. Агентство відзначає, що таке рішення «викликало як похвалу, так і осуд із усього світу».

«Проте не підлягає обговоренню то, як ця стратегія вплинула на число померлих. За показника 43 смерті на 100 тисяч населення рівень смертності в Швеції став одним із найвищих в світі», – відзначає Bloomberg.

Відсоток смертності в Швеції (11,6% від числа захворілих, за даними університету Джонса Гопкінса) виявився значно вищим, ніж у сусідніх Данії та Норвегії (4,9% і 2,8% відповідно), які від початку встановили жорсткі обмеження.

До 3 червня в Швеції зафіксували 40,8 тисячі випадків захворювання COVID-19, померли від інфекції за час епідемії 4542 людини. Населення Швеції становить понад 10 мільйонів людей.

Коротко про нове довкола COVID-19 у світі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:14 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG