Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Павла Гриба засудили до 6 років ув’язнення, він оголосив голодування


Павло Гриб
Павло Гриб

Павла Гриба засудили до 6 років ув’язнення

Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону 22 березня оголосив вирок у справі українця Павла Гриба, обвинуваченого в Росії у сприянні терористичній діяльності, – 6 років ув’язнення. Із терміну ув’язнення буде вирахуваний час, який Гриб провів у СІЗО, сказав суддя. Після цього в’язень оголосив голодування.

Батько Павла заявив, що «це смертельний вирок для Павла».

За версією слідства, Павло Гриб нібито в листуванні з дівчиною, що жила в Сочі, обговорював можливість влаштувати теракт в одній зі шкіл у Росії. Захист українця вважає, що Павло таких намірів не висловлював, і слідство не має достатніх доказів його провини, пише російське видання «Новая газета».

19-річний на той час Павло Гриб був затриманий 24 серпня 2017 року під час поїздки до Білорусі. Згодом він опинився у слідчому ізоляторі в Росії, у Краснодарі. У Росії Гриба звинуватили в сприянні терористичній діяльності. Справу Гриба передали для розгляду в Північно-Кавказький окружний військовий суд, він був етапований із Краснодара в Ростов-на-Дону.

УПЦ (МП) позивається проти Мінкульту

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Київської митрополії Української православної церкви (Московського патріархату) до Міністерства культури України про скасування наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи щодо встановлення переліку релігійних організацій (об’єднань), що підпадають під дію норм частини сьомої та частини восьмої статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Позивач просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті і в газеті «Урядовий кур’єр» Переліку релігійних організацій, які підпадають під норми частини сьомої і частини восьмої статті 12 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» і яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) та подати їх на реєстрацію у встановленому порядку.

Тепер коротко:

  • Влада США хоче повернути Україні картину, викрадену нацистами з музею в Києві в роки Другої світової війни.
  • У широкий прокат вийшов фільм творчого об’єднання Вabylon’13 «Перша сотня» (The First Company). Він розповідає про Першу сотню Майдану, яка після початку російської військової агресії на Донбасі пішла захищати Україну на фронт.
  • Вища рада правосуддя схвалила кандидатів до Верховного суду, серед яких фігуранти розслідувань «Схем» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»). А фігурантку іншого розслідування «Схем» про привласнення земель Академії аграрних наук відпустили на поруки.
  • Верховний суд України частково задовольнив скаргу адвокатів олігарха Дмитра Фірташа і Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК), скасувавши його передачу у державну власність, повідомляє «Центр протидії корупції».

Президентські вибори-2019

Коли мова заходить про нинішні президентські вибори, то, як правило, йдеться про персоналії – хто стане президентом, який він чи вона проводитиме курс. Звичайно, від персоналій чимало залежить. Але не тільки… При цьому майже не звертається увага на те, що президентські вибори, схоже, стануть прелюдією переформатування влади в Україні. Більше про це в колонці проректора Острозької академії Петра Кралюка.

А ще Радіо Свобода розпитало в кандидатів у президенти, що вони думають про події на сході України.

Мисліть глибше та ширше!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG