Снаряд влучив у житловий будинок на Київщині, є жертви

У Бородянці Київської області у житловий будинок влучив снаряд, унаслідок чого сталася пожежа і загинули три людини

У Київській області у житловий будинок влучив снаряд, унаслідок чого сталася пожежа і загинули три людини. Під завалами ще можуть перебувати люди. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Снаряд влучив у будинок населеного пункту Бородянка Бучанського району, інформація про це надійшла о 13:40, додали в ДСНС.

«О 14:20 пожежу у смт Бородянка Бучанського району ліквідовано. Внаслідок попадання снаряду загинули 3 особи. Можливо, під завалами перебувають ще 3 особи. Підрозділи ДСНС залишили місце події в зв’язку з обстрілами», – ідеться в повідомленні.

Перед цим в ДСНС повідомили, що шестеро людей доставили в лікарні з травмами і ще 80 евакуювали з житлового будинку на проспекті Лобановського, 6-А у Києві, у який вранці 26 лютого влучила ракета.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська за добу пошкодили щонайменше 40 об’єктів цивільної інфраструктури – МВС

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна просить Червоний Хрест допомогти вивезти тіла російських солдатів

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Ну другу добу російського вторгнення прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не відмовлялася від переговорів із Росією і що сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

25 лютого Кремль заявив, що Путін готовий відправити до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, МЗС і адміністрації президента для переговорів з українською стороною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зв’язок і мобільний інтернет ніхто не відключатиме – Держспецзв’язку