Зеленський пообіцяв «відповідь російській армії» на удари по Херсону

«Звичайно, наші сили безпеки й оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону й селах Херсонщини. Так, як це завжди відбувається», – сказав президент у відеозверненні

Українські військові дадуть відповідь російській армії на її удари по Херсону і Херсонській області, заявив у вечірньому зверненні 11 листопада президент Володимир Зеленський.

«Звичайно, наші сили безпеки й оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону й селах Херсонщини. Так, як це завжди відбувається. Цей тиждень показав, що й у Чорному морі, і на території Криму, і будь-де ще ми дістанемо окупанта. І слава всім нашим хлопцям, які саме так повертають Україні справедливість», – сказав голова держави.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Морські дрони атакують російські кораблі: чи може Україна знищити Чорноморський флот РФ

11 листопада виповнюється рік від звільнення Херсона від російської окупації. 11 листопада 2022 року Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. Російські військові відступили з правого берега Дніпра, де, зокрема, розташований обласний центр. Окупація Херсона і правобережної частини області тривала вісім місяців.

Російські війська практично щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Херсоні, крім двох поранених, через обстріл РФ є загиблий – ОВА