Доступність посилання

ТОП новини

Україну визнали монополістом! Київ з’явиться на мапі всесвітньо відомої гри «Монополія»


Олексій Ломовацький

Київ – Всесвітньо відома настільна гра «Монополія» святкує 75-річний ювілей! За цей час розвагу придбали понад 250 мільйонів людей у сотні країн, а кількість фанатів налічує півмільярда. Зараз ця гра перетворилась чи не на спорт – всесвітній турнір проходить у Лас-Вегасі (США) і має дуже солідний призовий фонд. До свого свята «Монополія» переродилась. На ігровій дошці тепер серед міст світу поруч із Нью-Йорком, Пекіном та Лондоном є і Київ.


Нова Монополія має додаток до назви «Here And Now: World Edition» – «Тут і зараз. Світова редакція». Замість вулиць на полі розташовані міста. Загалом – 22 ділянки. Київ – у пурпуровому просторі. Поруч – канадське Торонто та турецький Стамбул.

Компанія Хасбро, яка випускає цю гру у, раніше робила окремі версії для окремих країн – так, у французькій локалізації – вулиці Парижа, в російській – Москви, а 2006 року з’явилась і українська версія – тут можна стати власником вулиць Харкова, Львова, Донецька, Києва тощо.

Наприкінці 2007-го компанія вирішила переробити гру – замість локалізацій випустити одну-єдину версію, але для всього світу, і розташувати на ній міста. В результаті Інтернет-опитування українська столиця потрапила до 22-х кращих міст на мапі.

Ініціативу зі включення Києва до «Монополії» виявила одна з великих українських іграшкових компаній, представник Хасбро. Варто зазначити, що ані українська влада, ані київська до проекту цікавості не виявили. Проект суто комерційний.

Директор української компанії Дірк Люстіг бачить у проекті не лише гроші, а й рекламу Україні на найближче століття, причому майже безкоштовну. «Кожна дитина, яка купить «Монополію», неважливо де, буде бачити: Київ, Україна. Я думаю, це буде дуже нескладний Пі-Ар. Але надовго».
Віка грає у «Монополію» стільки, скільки себе пам’ятає. Те, що на дошці з’явиться тепер і її місто, сприймає позитивно:

«Це може дати якийсь поштовх до подальшого вивчення України, виявлення до неї якоїсь цікавості. Люди зацікавляться і, може, приїдуть до України. Це було б досить цікаво».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG