Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: Для належної організації виборів Президент має видати новий указ


Голова Центральної виборчої комісії вважає, що для належної організації позачергових парламентських виборів Віктор Ющенко має видати новий указ про їхнє проведення.

За словами Володимира Шаповала, без такого документа виникає дуже багато правових і політичних проблем.

Голова ЦВК заявляє, що реалізувати указ Президента від 9 жовтня про проведення дострокових виборів до парламенту на сьогодні дуже складно, і це можливо зробити лише з порушенням термінів для різних стадій виборчого процесу, які визначені законом про вибори народних депутатів.

«Очевидно, можливий шлях, про який я вже чув, що необхідно внести зміни до цього закону і скасувати ці терміни. Якщо таке буде зроблено, тоді ЦВК буде виконувати указ і виконувати відповідні закони без остраху, що ми правопорушники», – сказав Шаповал.

Водночас у цьому разі, на його думку, виникає проблема організаційного характеру: яким чином ЦВК має підготуватися до проведення виборів за такий короткий час.

Президент Віктор Ющенко зупинив дію свого указу про розпуск парламенту, щоб Верховна Рада змогла ухвалити антикризові закони, а також розглянути фінансування дострокових виборів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG