Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія далі домовлятиметься з Києвом про газовий кредит у п’ятницю


Технічні консультації щодо отримання Україною кредиту на закачування газу до підземних сховищ відбудуться 24 липня в Києві, повідомив на брифінгу в Брюсселі речник Європейської Комісії Марк Ґрей. Мета консультацій – розглянути часові рамки реформ газового сектору України, передає його слова агентство «УНІАН».

Водночас у Києві уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив на брифінгу, що делегація Єврокомісії й представників міжнародних фінансових інституцій має намір відвідати Україну для продовження переговорів щодо надання Україні кредитів на купівлю газу 23–24 липня.

При цьому представник Президента вкотре звинуватив Кабінет Міністрів у «неконструктивній позиції», через яку, за його твердженням, переговори, присвячені цьому питанню 17 липня в Брюсселі, були «фактично зірвані».

Водночас Соколовський високо оцінив дії Секретаріату Президента, який розробив план фінансового оздоровлення Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». За його твердженням, саме завдяки цьому планові, більша частина положень якого відповідає пропозиціям Єврокомісії про реформування газового сектору України, європейська сторона погодилася продовжити переговори.

Він висловив сподівання, що представники уряду й НАКу візьмуть до уваги пропозиції Секретаріату й рекомендації Єврокомісії для поновлення переговорів щодо надання Україні кредитів.

Напередодні у Президента і в Кабінеті Міністрів уже не раз звинувачували одне одного в завданні шкоди газовим інтересам України. Кабмін останнім часом заявив, що перестане реагувати на такі звинувачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG