Доступність посилання

ТОП новини

Студенти Запоріжжя і Києва перемогли в інженерних змаганнях


Інженерні змагання
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Інженерні змагання

Катерина Недеснова

Київ – У Київському Національному технічному університеті пройшов фінал Національного етапу Європейських інженерних змагань. Переможцями стали команди Запорізької та столичної політехнік. Саме вони представлятимуть Україну в завершальному етапі змагань, що відбудеться влітку у столиці Хорватії – Загребі.

Зал Вченої ради Київської політехніки перетворився 13 квітня на демонстраційний майданчик. Там організатори Національного етапу Європейських інженерних змагань спорудили спеціальні треки для випробування моделей конкурсантів.

За умовами конкурсу, студенти винахідники мали із запропонованих їм матеріалів та деталей за 4 дні сконструювати й виготовити діючу модель.

«Нас було 4 команди по 4 учасники. Завдання було тяжке, але ми з ним добре справились. Сама машинка представляє собою чотири фотодатчики, контролер та драйвер двигуна. Із фотодатчиків подається сигнал на контролер, контролер його оброблює і передає на драйвер двигуна», – розповідає один із конкурсантів Роман Ведерніков.

Кращі винахідники навчаються у Запоріжжі та Києві

Перше місце у секції «Case study» за найкращу стратегічну модель дій отримала команда «Salvador» Запорізького технічного університету, а у секції командного дизайну перемогли команда студентів КПІ – «Кот Ангенс».

Віталій Підойма, головний розробник київської команди, розповів, що найбільше часу пішло на розробку програмного забезпечення та на тестування і налагодження програм.

Результати роботи студентів оцінило не тільки журі, а й їхні викладачі. Вони вважають, що ці студенти здатні працювати в провідних компаніях і створювати зразки нової техніки.

«Це прекрасні зразки. Мене, як фахівця у галузі електроніки, це цікавить особливо. Я бачив, як хлопці розроблюють датчики, які автоматично відслідковують чорну смугу на дорозі через сигнали, я бачив як створюється система управління моделлю і модель, яка дуже добре і швидко відпрацьовує смугу дороги», – зазначив професор кафедри електронних приладів і пристроїв КПІ Борис Циганок.

Змагання стимулюють розв’язання реальних технічних завдань

Метою змагань є просування інженерної думки в Україні, наголошують організатори. Головним призом для переможців є путівка на європейський етап змагань, що пройде влітку в Загребі.

Ці змагання у 33 європейських країнах щорічно проводить Рада студентів технічних університетів Європи – BEST (Board of European Students of Technology).

Участь у змаганнях дає можливість студентам із різних країн порівняти свої знання й здібності, а головне – випробувати себе у розв’язанні реальних технічних завдань.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG