Доступність посилання

ТОП новини

Трамп влаштовує своїм чиновникам кастинги – Washington Post


Дональд Трамп звертається до натовпу під час передвиборчої кампанії
Дональд Трамп звертається до натовпу під час передвиборчої кампанії

Дональд Трамп вважає, що ті, хто прагне до найбільш помітних позицій у його адміністрації, не повинні просто бути здатними виконувати цю роботу, але також мати відповідний зовнішній вигляд, пише видання Washington Post.

З огляду на особисту історію Трампа як майстра брендингу і шоумена, що керував конкурсами краси, це ймовірно, було неминучим, що він дивитиметься за межі резюме кандидатів на посади, шукаючи певної естетики.

«Презентація є дуже важливою, тому що ви представляєте Америку не тільки на національній арені, але й на міжнародній, залежно від посади», – сказав прес-секретар перехідної команди Трампа Джейсон Міллер.

Керувати Пентагоном Трамп призначив міцного бойового генерала, якого він порівнює з історичними персонажами. Його послом в ООН буде врівноважена та елегантна американка з Індії з переконливою іммігрантською передісторією. За державного секретаря Трамп обрав неофіта міжнародної дипломатії, чиє сріблясте волосся й уміння тримати себе в залі засідань, проте, формують враження авторитетності, пояснює Washington Post.

Не випадково, що непропорційно велика частка найбільш згадуваних імен для робочих вакансій у верхньому ешелоні адміністрації Трампа, є знайомими, впізнаваними обличчями для глядачів кабельних новин – ким є і сам обраний президент.

«Йому подобаються люди, які вміють подати себе дуже добре, і він дуже вражений, коли хтось має досвід того, щоб бути хорошим на телебаченні, оскільки він вважає це дуже важливим засобом для державної політики, – говорить Кріс Рудді, виконавчий директор Newsmax Media і давній друг Трампа. – Не варто забувати, що він хлопець із шоу-бізнесу. Він був на вершині шоу-бізнесу, і він думає про шоу-бізнес. Він бачить це як бізнес, що стосується громадськості».

Зовнішність не обов’язково має бути такою, як на обкладинці журналу. Це більше про зовнішній вигляд, манеру поведінки і вміння тримати себе
Кріс Рудді

«Зовнішність не обов’язково має бути такою, як на обкладинці журналу GQ або Vanity Fair, – зазначає Рудді. – Це більше про зовнішній вигляд, манеру поведінки і вміння тримати себе».

Коли Трамп офіційно оголосив про свій вибір віце-президента в липні, він сказав, що економічний досвід Майка Пенса на посаді губернатора штату Індіана був «головною причиною, чому я хотів Майка, крім того, що він має дуже добрий вигляд і неймовірну сім’ю , неймовірну дружину та сім’ю».

Підбір Трампом персоналу нагадує відбір для телешоу, за словами Боба Кілліана, засновника брендингового агентства, що базується в Чикаго. «Вони всі прекрасно відібрані люди, які мають вигляд, ніби їм місце на знімальному майданчику», – повідомляє Washington Post.

Але представник Трампа Міллер наполягає, що деякі якості неможливо описати в резюме: «Люди, яких вибирають для цих ключових позицій, повинні бути в змозі відстоювати своє власне переконання, повинні бути виконавцями… і передавати чітке відчуття мети і зобов’язання».

Найближчі помічники Трампа прийшли до розуміння того, що він, швидше за все, виключатиме кандидатів, якщо вони не є привабливими або не відповідають його уяві про тип людини, яка повинна займати певну посаду.

«Це мова, якою він говорить. Він великий естет, – сказав один чоловік, знайомий із внутрішніми дискусіями перехідної команди, який говорив на умовах анонімності. – Ви можете прийти з кимось, хто дуже кваліфікований для роботи, але якщо вони не поводяться згідно з роллю, вони нікуди не потраплять», – інформує видання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG