Доступність посилання

ТОП новини

Інтерв’ю з Юрієм Кармазиним про одеську мафію


Інтерв’ю з Юрієм Кармазиним про одеську мафію

Одеса, 7 травня 2001 - Підвладні одеські засоби масової інформації схоже не схаменулися. Вони і далі роблять вигляд, що не помічають значного погіршення життя багатьох мешканців причорноморського міста, не помічають і арештів тих, хто фактично заправляв рідним містом останні роки одразу після “історичного” рішення Кіровоградського обласного суду.

Реакцію Голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю, народного депутата України на арешт в Італії президента корпорації “Синтез” Олександра Жукова можна назвати справді сенсаційною. Наведені факти вражають...

Отож, за словами Юрія Кармазина:

“Дотепер в Одесі не розкрито дуже багато вбивств, які пов”язують саме з цим угрупованням. Дуже багато... Щоби перерахувати ці злочини - не вистачить двох рук. Що ж до позиції тут міського керівництва Одеси, нічого дивного тут немає. У мерії Олександра Жукова зробили фактично “правою рукою” чи таємним керівником причорноморського міста.

Заступник голови арбітражного суду призначений одразу після посади звичайного юрконсультанта. Про що далі можна говорити? Тут бачимо наскільки сильно пішли щупальці спрута.

Ці щупальці спрута пішли і до Верховної Ради України, вони пішли до адміністрації президента, де вручали нагороди, ордени, почесні звання і так далі.

Зрозуміло, що в Одесі нині дехто набрав в рота води. Мовчать. Чекають, коли за співпрацю з мафіозі заарештують і інших людей, які знаходяться у владного керма. Я гадаю, що це буде адекватна відповідь.

Мабуть, Вам відомо, що я виступив з різкою критикою правоохоронних органів України, які робили вигляд, що нічого не відбувається протизаконного, що вони не знали про події навколо Одеського морського торговельного порту, про перевалку зброї через порт, робили вигляд, що вони не брали в тому участі, начебто вони не знали, що багатьма діями керівництвом Одеси заправляють ті люди, які перебувають за межами України та пов”язані з цим кланом.

Правоохоронці дотепер роблять вигляд, що не знають про те, що фактично і Олександр Жуков, і його найближче оточення, наближене до Руслана Боделана, робило перерозподіл ринку нафтопродуктів в місті Одесі. Досить лише подивитися на останні рішення Одеського обласного арбітражного суду, де знайшли незначні приводи і провели перерозподіл.

Подивіться, що вони зробили у нафтогавані. Подивіться, що будувати газовий термінал в Одесі дозволили тоді, коли будівництво велося на повну потужність. І це за умови, що прокуратура області не відреагувала на те, що депутатам міськради фактично викрутили руки під час цього сумновідомого голосування. Мовчання тривало, незважаючи на те, що проводилося брутальне порушення чинного законодавства. Як результат – Одеса опинилася фактично на пороховій бочці.

Більш того, Ви знаєте, що Олександр Жуков був наближений до Морського транспортного банку. Сьогодні цей банк має свої відділення у районах Одеси, але найдивніше те, що всі бюджетні гроші міста є саме там - в цьому банку. Що це таке? Це що – державний банк? Ні. Це банк угруповання Олександра Жукова.

В Одесі про це знають, але хто тут про це може сказати? Лише газети “ЮГ”, “ПРАВОЄ ДЄЛО” та “РАБОТА И ОТДЫХ”... Всіх інших знищили. Згадаємо газету “Гласність”, інші займають позицію невтручання. Вони побоюються, бо мають зауваження.

Зокрема, мені особисто говорили люди які пов”язані з телебаченням, радіомовленням, що після деяких публікацій які не були особливо радикальними а несли звичайну правду про ситуацію в Одесі – їм телефонували з Думської площі і не просто хтось, а ОСОБИСТО робив зауваження...

Слід чекати перевірки правоохоронними органами ситуації яка склалася в місті Одесі. Перевірка ця буде здійснюватися прокуратурою та СБУ, МВС, яке має іншого керівника. Сподіваюся, що ситуація в Одесі з часом зміниться на краще, бо далі мафіонізувати місто не можливо...

Більш того, я переконаний, що з часом стануть відомі і закордонні рахунки, на які імена оформлені будинки за кордоном у багатьох посадових осіб.”

Ігор Столяров:

“Маємо непідтверджену інформацію про те, що паном Ангертом \псевдо “Ангел”\ ( який відомий в Одесі від часів виборчих змагань 1998 року агітацією на користь нинішнього міського голови Руслана Боделана і який очолює одне з підприємств з підрозділу “Синтеза” ) цікавляться правоохоронні органи. Чи це правда і чи відомо Вам щось про це?”

Юрій Кармазин:

“Ангерт мені відомий ще від часів, коли він був одним із звичайних членів кримінального угруповування в Одесі. Потім йому присвоїли дзвінке псевдо “Ангел”. Ми знаємо, що він перебував в Великобританії і деякий час взагалі переховувався. Так, він насправді є одним з керівників підприємства, колегою Олександра Жукова.

Мені відомо і те, що до пана Ангерта є претензії правоохоронних органів, в тому числі і в Україні.

Сам той факт, що він брав участь на виборчих перегонах 1998 року, який не зник з пам”яті одеситів, свідчить про дуже багато. Він свідчить про те, на якій стороні він виступав, на якій стороні була злочинність.

Одеса пам”ятає про дуже гучне вбивство кримінального авторитета Кулевара \Карабаса\. Воно також не розкрито. Але, безумовно, це вбивство було результатом протистояння кількох організованих злочинних угруповань в Одесі. Не останню роль в цьому протистоянні грало і угруповання, яке підкорялося вже бізнес-імперії “Синтеза”. Ця історія ще не завершена.

У європейських правоохоронних структур, в тому числі у Інтерпола, є питання не лише до Агерта, але й до багатьох людей. Я думаю, що відповіді на ці питання з часом будуть нам відомими.

Сам той факт, що Олександра Жукова затримав підрозділ з боротьби з мафією – це про багато що красномовно свідчить. Свідчення ці є не на користь української правоохоронної структури, яка не змогла висловити йому звинувачення. В Україні Олександр Жуков почував себе досить спокійно, приймали його з усіма висловами пошани...”

Реакції на арешт президента “Синтеза” Олександра Жукова від міського керівництва Одеси немає дотепер...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG