Доступність посилання

ТОП новини

Демонстрації протесту у центрі Лондона проти закриття мережі універмагів «Маркс енд Спенсер» у Європі


Демонстрації протесту у центрі Лондона проти закриття мережі універмагів «Маркс енд Спенсер» у Європі

Лондон, 18 травня 2001 ― Учасники протесту у центрі Лондона були представниками персоналу 38 європейських крамниць групи «Маркс енд Спенсер», які втрачають роботу після рішення директорів закрити європейські філії групи.

«Маркс енд Спенсер» ухвалив це рішення, намагаючись подолати внутрішню кризу, що виявляється у постійних збитках, які мережа зазнає протягом останніх кількох років.

Рано вранці швидкісний потяг «Євростарз» з Парижа до Лондона був надзвичайно жвавим. Пасажири, що сподівалися компенсувати години, які не вдалося доспати вночі двома годинами у потязі, натомість, змушені були вислуховувати зухвалі звуки акордеону і лайки на адресу англійського працедавця.

Навряд чи могли демонстранти очікувати гіршої погоди, ніж їм випала, коли вони прибули до «туманного альбіону». Буря колись відбила від берегів Англії велику іспанську армаду, проте шквального вітру та зливи виявилося недостатньо, щоб розвіяти лють французьких синдикалістів.

Сформувавши колону, із свищиками та тріскачками за підтримки колег із Бельгії, Іспанії та Люксембургу вони, скандуючи гасла, вирушили до одного з лондонських парків.

«Врятуйте наші робочі місця!», - благали транспаранти, написані французькою і фламандською мовами. Промовці, що виступали з даху мікроавтобуса закликали до міжнародної солідарності і казали, що британська компанія, очевидно, не знайома із трудовим законодавством у інших країнах Європейського Союзу.

Віддтак, демонстранти вирушили знаменитою Бейкер стріт до штаб-квартири «Маркс енд Спенсер», паралізувавши дорожній рух у центрі Лондона.

Мірей Магрен, профспілкова активістка і продавець головної парижської філії мережі , сказала, що ця демонстрація є символічною. «У Франції нам здається, що англійські директори нас просто не чують. Оголошення про закриття було дуже раптовим і без пояснень,» - додала М.Магрен.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG