Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі оголошено про створення нового регіонального виборчого об’єднання. Яка його мета?


В Одесі оголошено про створення нового регіонального виборчого об’єднання. Яка його мета?

Одеса, 25 травня 2001 - В Одесі оголошено про створення нового регіонального виборчого об’єднання. До його складу увійшли обласні організації партії “Реформи і Порядок”, Конгресу українських націоналістів та Всеукраїнського об’єднання “Чорний віл”.

Ініціатори створення нового регіонального виборчого об’єднання наголосили, що спрямують власні зусилля саме на координацію дій під час підготовки і проведення виборчої компанії весною 2002 року. Вже нині визначаються можливі кандидати у депутати Рад, перш за все, регіонального рівня. Планується боротися за перемогу у кожному окрузі як до Одеської міської, районних , так і до обласної Рад народних депутатів.

На проведеній першій прес-конференції для журналістів було оголошено про створення першого регіонального виборчого об’єднання саме “правих” політичних сил в Одесі. Є всі підстави очікувати що до новоутвореної структури увійдуть і всі інші небайдужі до українських національних ідей політичні партії та громадські організації.

Повідомили журналістам і про думки членів об’єднання ПРП-КУН-Чорний Віл і з приводу того, хто з кандидатів на посаду мера на наступних виборах може одержати їхню підтримку. Говорить голова регіональної організації Партії реформи і порядок Володимир Курінний:

“Нині офіційно про своє висування на посаду мера оголосили два кандидата – Руслан Боделан та Едуард Гурвіц.

Можна сказати єдине – Руслана Боделана ми підтримувати не будемо. Це 99% . Можливо це буде Едуард Гурвіц. Інший варіант події – висування власного кандидата. Це може бути чи регіональний діяч, якого ми ще не знаємо, чи це буде політик, народний депутат України з іншого міста, приміром, Києва. Такі теоретичні, віртуальні моделі обговорювалися, і називалося прізвище Сергія Терьохіна”.

Найближчим часом виборче об”єднання висловить і ставлення до соціально-економічної ситуації в Одесі. Але, вже нині висловлено занепокоєння з приводу того, як в Одесі реалізуються деякі проекти.

Володимир Курінний далі продовжив:

“У нас викликав багато запитань перебіг будівництва готелю “Одеса-Кемпінськи”. Ми за будівництво багатьох готелів європейського зразка, але не так, як це робилося в Одесі, коли будують, а вже потім надають для схвалення документи і все те, що необхідне, відповідно до українського законодавства.

Теж саме відбувалося з будівництвом газового терміналу на території Одеського морського торговельного порту.

Чимало питань маємо з приводу функціонування на території Одеського порту “Вільної економічної зони” – “ПОРТО-ФРАНКО”. Що вона дає сьогодні Одесі, мешканцям міста? Що вона дає в міський бюджет?

Маємо визначитися: чи є “вільна зона”структурою, яка сприяє розвитку ринкової економіки, чи це структура, яка сприяє збільшенню прибутків невеликої кількості бізнесменів та пов’язаних з ними чиновників?”

Найближчим часом виборче об’єднання ПРП-КУН-ЧВ продовжить координації з приводу формування єдиного виборчого штабу

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG