Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво Івано-Франківського обласного управління юстиції провело чергову прес-конференцію: недоліків у роботі районних та міських управлінь юстиції надзвичайно багато


Керівництво Івано-Франківського обласного управління юстиції провело чергову прес-конференцію: недоліків у роботі районних та міських управлінь юстиції надзвичайно багато

Київ, 7 червня 2001 - Керівництво Івано-Франківського обласного управління юстиції провело чергову прес-конференцію. Працівники юстиції Прикарпаття визнали, що недоліків у роботі районних та міських управлінь юстиції на сьогоднішній день надзвичайно багато, недосконале законодавство лише ускладнює роботу юристів.

Результатом нещодавно проведеної атестації 19-ти керівників районних та міських управлінь юстиції на Івано-Франківщині стало те, що троє з керівників районних управлінь атестовані умовно. Це свідчить про неабиякі недоліки в їхній роботі. Про це заявив на черговій прес-конференції керівник управління юстиції в області Петро Черепій.

Суворій критиці було піддано роботу управління юстиції на нещодавній сесії Івано-Франківської обласної ради, зокрема, дорікали, що воно не спроможне посприяти вирішенню питання про ліквідацію державної заборгованості вчителям області ( яка становить 185 тисяч гривень) та лікарям ( яка становить 8 тисяч гривень), а також боргу педагогам за комунальні послуги ( який перевищує 700 тисяч гривень).

Як заявив керівник управління юстиції в області, необхідні рішення приймаються, однак недосконале законодавство не дає можливості змусити державні структури ліквідувати заборгованість. Петро Черепій також заявив, що є чимало нарікань на роботу Івано-Франківського міського суду. Проблемою в роботі обласного управління юстиції є також те, що Івано-Франківщина - єдина область у країні, яка не має приміщення для державного нотаріального архіву. Що ж до працівників державної виконавчої служби, то випадкових людей, які потрапляють до її лав, намагаються звільняти.

Загалом же, для виконання лише в першому кварталі цього року у відділах державної виконавчої служби перебувало понад 5 тисяч справ на загальну суму чотири з половиною мільйони гривень. Щоправда, вдалося отримати лише ЗО% від суми, яка підлягає до стягнення. У підсумку керівник управління юстиції в Івано-Франківській області наголосив, що основною проблемою в роботі юристів залишається недосконале законодавство, яке не дає змоги ефективно втілювати в життя ті чи інші рішення. Як результат, чимало нарікань та претензій до роботи працівників обласної юстиції передовсім з боку населення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG