Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, четвер, 30 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, четвер, 30 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

На відміну від інших країн – членів НАТО, чиї солдати беруть участь в операції роззброєння албанських сепаратистів у Македонії, Німеччині нелегко далася ухвала про це. Врешті-решт, однак, у середу Бундестаґ більшістю голосів підтримав відправлення 500 німецьких солдатів до кризового реґіону.

Цієї середи міжнародна правозахисна організація «Г’юман райтс воч» із резиденцією в Нью-Йорку оприлюднила звіт про різні форми і прояви кастової дискримінації в різних країнах світу. Документ підготовано до відкриття Міжнародної конференції ООН, присвяченої боротьбі з расизмом і ксенофобією, яка розпочинається в п’ятницю в південноафриканському місті Дурбані.

Гостем Ранкової Свободи нині є голова Чернівецької обласної ради Іван Шелетницький. Тема розмови – реалії, підсумки і проблеми сільськогосподарського 2001 року на Буковині.

Російський впливовий часопис «Нєзавісімая ґазета» в середу опублікував аналітичну статтю, в якій зроблено спробу проаналізувати взаємини України і Росії за останні десять років та знайти найкращі з погляду Росії рецепти для подальшої співпраці обох країн.

У фрагменті Вечірньої Свободи – передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні – розмова про російський аспект в українській передвиборчій кампанії. Гості Вечірньої Свободи – політолог Володимир Лукін і директор монетного двору Національного Банку України Валерій Плітченко.

Наше спеціальне ранкове опитування продовжує тему, порушену в Вечірній Свободі.

Соціал-демократичні партії України – чи всі вони дбають про добробут і соціальну рівність народу? Чи всі в Україні схвально розцінють наміри об’єднати Народні рухи в єдину партію? Як ставиться колишній лідер “Зеленого світу”, а нині Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Юрій Щербак до Партії зелених України? Чи були підстави в правоохоронців звинувачувати львівських лікарів у незаконній трансплантації нирок? Відповіді на ці та інші питання ви зможете дазнатися в огляді сьогоднішньої преси.

Новини у медичній рубриці Ранкової свободи: що думають українські фахівці з приводу препарату “Ліпобай” німецької фірми “Баєр”, який став причиною смертей кількох десятків американців; реакція представників міжнародної організації “Лікарі без кордонів” на черговий Указ Президента Кучми щодо боротьби зі СНІДом.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в четвер 30 серпня.

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

Із понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі із реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

Від шостої вечора за мінським (і водночас за київським) часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7 295, 11 725 і 15 480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів. Постійна частота білоруських передач на середніх хвилях – 612 кілогерців.

О 18 і 22 годині за мінським часом – Білоруська Свобода в прямому ефірі!

А ще для вас, дорогі слухачі, – 16 випусків міжнародних новин.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного дня.

А зустрінемося завтра, в четвер 30 серпня, в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG