Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття зменшує заборгованість б’юджетникам – але все ніяк не зліквідує її


Прикарпаття зменшує заборгованість б’юджетникам – але все ніяк не зліквідує її

Івано-Франківськ, 31 серпня 2001 – На Івано-Франківщині внаслідок надання з обласного б’юджету фінансових дотацій районам та містам суттєво зменшилась заборгованість із заробітної плати. Однак увесь борг працівникам б’юджетної сфери поки що ліквідувати не вдалося.

95 мільйонів гривень були передані з обласного б’юджету районам та містам на Прикарпатті. Ця сума фінансових дотацій дала можливість зменшити заборгованість у виплаті зарплатні на більше ніж 27 мільйонів гривень, і зараз вона в середньому по області сягає півмісячного фонду оплати праці. Проте в окремих районах працівникам б’юджетної сфери не виплачено заробітку за один-два місяці. Залишається також суттєвою заборгованість у виплатах державних допомог сім’ям, що мають малолітніх дітей. Загалом борг перед ними становить понад мільйон гривень.

Голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк заявив, що заборгованість перед б’юджетниками вдасться ліквідувати лише за умови наповнення прибуткової частини обласного б’юджету. Джерела такого наповнення традиційні – подальше зростання випуску промислової продукції, сумлінна сплата податків і ліквідація б’юджетних позик, наданих сільськогосподарським товаровиробникам. Суттєвою проблемою на Івано-Франківщині залишається також підвищення заробітної плати працівникам освіти. Для поліпшення ситуації в цій сфері планується здійснити низку заходів: із метою підвищення зарплатні вчителям у цю сферу спрямовуватимуться додатково отримані кошти до обласного та районних б’юджетів. Ці кошти також спрямовуватимуться на відновлення видатків місцевих б’юджетів на утримання закладів освіти, культури та охорони здоров’я.

Щоправда, невідомо, чи з’являться такі додаткові фінансові надходження до місцевих б’юджетів хоча б до кінця року, як це планується. Однак учителям принаймні вкотре пообіцяли, що зарплату підвищать. Треба ж якось заспокоїти педагогів напередодні нового навчального року…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG