Доступність посилання

ТОП новини

Долею “Нашої України” стурбовані в Одесі


Долею “Нашої України” стурбовані в Одесі

Одеса, 26 вересня 2001 - В Одесі у приміщенні Українського Народного Руху проведено чергове засідання Конфедерації політичних партій “Демократична Одеса”. Тема вже традиційна – підготовка до наступних виборів до парламенту та у місцеві органи влади.

Нині в Одесі не вдається досягти єдності не лише обласним організаціям Українського Народного Руху та Народного Руху України. У причорноморському місті діє два обласних штаби виборчого блоку “Наша Україна”. Один діє у приміщенні УНР, а другий – сформовано з ініціативи Партії Реформи і порядок.

Конфедерація політичних партій “Демократична Одеса” покликана об”єднати тих хто має брати найактивнішу участь у виборах до органів місцевого самоврядування.

На її засіданні вирішено забов”язати лідерів політичних партій до 30 вересня передати до Конфедерації списки тих кандидатів у депутати яких вони мають висувати до місцевих органів влади, кого вони пропонують у якості спостерігачів до різного рівня виборчих комісій.

Учасники заходу ухвалили звернення з приводу становища навколо блоку “Наша Україна”.

Як мовиться у згаданому документі: “ Ми вимагаємо припинити спроби розширити блок “Наша Україна” за рахунок залучення до нього олігархічних партій. Олігархи довели, що вони не можуть бути надійними союзниками. Більшість у Верховній Раді України розпалася перш за все з вини олігархічних партій – “Демократичний Союз”, “Яблуко”, НДП, СДПУ \о\ та інших.

Інтереси власних прибутків та кланів для олігархічних партій важливіші за інтереси України, українського народу. Олігархічні партії легко маніпулюються виконавчою владою, бо капітал їхніх лідерів сформовано завдяки кримінальним методам. Олігархічні партії не є носіями української національної ідеї. Вони скоріше є носіями ідеї космополітичного іноземного капіталу.

Національно-демократичні партії та партії олігархічні не сумісні за своїми ідеологіями, соціальним станом та відношенням до українського народу.

Національно-демократичні партії є партіями пограбованого і доведеного до жебрацького стану українського народу. Олігархічні партії – партії кланів які пограбували український народ.

Розширення блоку “Наша Україна” потрібно здійснювати через залучення до нього блоку партій – політично споріднених, що довели свою ідейно політичну позицію практичними діями. Нам необхідно долучити до блоку “Наша Україна” партії блоку Форуму національного порятунку, Української правиці.

Саме вони зможуть створити міцний блок і єдину монолітну фракцію у Верховній Раді України”.

Лідери партій вимагають від Віктора Ющенка швидше визначитися зі складом блоку “Наша Україна” та спертися на ідеологічно – політично-споріднені партії. Лідери регіональних організацій політичних партій в Одеській області звернулися до керівництва у Києві з проханням не створювати інших блоків на єдиному електоральному полі.

“У випадку не сприйняття Віктором Ющенком ідеї створення широкого блоку національно-демократичних сил – бути готовими до розбудови блоку “Наша Україна” без Віктора Ющенка” – наголошено у зверненні.

У засіданні Конфедерації “Демократична Одеса” брали участь представники Українського Народного Руху, Партії Реформи і порядок, УКРП, Спілки офіцерів України, Козацтва та Соціал –Демократичного Союзу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG