Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 24 жовтня 2001 - Доля нового виборчого закону стала ключовим питанням у багатьох відношеннях. Боротьба за виборчу систему проходила як у правовому полі, так і на рівні політико-партійних стратегій, за якими стояли надпартійні виконавчі групи і парламентські сили. Наголошуючи на цьому, кореспондент газети «День» пише, що “колізії навколо виборчого закону стали ілюстрацією політики передвиборчого періоду - пошуку основними політичними силами формули комромісу». Особливістю ж нинішнього виборчого сезону автор статті вважає формування широких партійних блоків і коаліцій. Однак цілі, котрі переслідують різного роду партійні об»єднання, не обмежуються завданням зібрати «докупи» політичні партії близького ідеологічного спектра. Головне їхнє завдання, на думку дописувача - «збирання» механізму формування парламентської більшості ще до виборів». Про це – мовиться в статті «Гра на невизначеність, або Новий закон про вибори є тимчасовим компромісом».

Ще однією особливістю нинішньої виборчої кампанії журналісти вважають вплив адмінресурсу на підготовку виборів, і, природньо, на їхні результати. Зокрема, на думку газети «Україна молода» відповідь на питання – чи використовуватиметься під час парламентських виборів сумнозвісний адмінресурс однозначна – звичайно ж, буде використовуватися. Але якими партіями, у яких регіонах і яким чином? Про це в статті «Адмінресурс у театрі політичного абсурду» розмірковує народний депутат України Олександр Кулик.

Продовжує перебувати в полі зору газетярів і Закон про вибори до Верховної Ради, ухвалений нещодавно народними депутатами. НА думку кореспондента газети «Правда України» , деякі зміни, внесені парламентаріями цього разу, а саме: перенесення початку виборчої кампанії позитивно вплинуть, передусім, на рейтинг щойностворених структур та тих, хто не встиг в колишні терміни завершити розпочату перебудову. До таких, -переконаний журналіст, належить блок партій і рухів «Наша Україна», яку очолює Віктор Ющенко. Подробиці – читайте в статті «Гра за новими правилами. Можливі сюрпризи».

Газета «Вечірні вісті» публікує офіційну статистику ошуканих вкладників. Таких на сьогодні майже 4 мільйони, а їхні втрати, за приблизними підрахунками складають до 500 мільйонів. Про це в газеті «Вечірні вісті» розповідає народний депутат Василь Онопенко, котрий, за спостереженнями часопису, «є одним з тих, хто поставив це питання на державний рівень».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG