Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг лівих у Криму


Мітинг лівих у Криму

Симферополь, 7 листопада 2001 - Близько трьох тисяч осіб взяли участь у мітингу, організованому в Симферополі комуністами. Його учасники не часто згадували сам привід для мітингу – річницю жовтневого перевороту, а більше закликали до обрання на наступних виборах комуністів та їхніх союзників. Водночас, група молоді пікетувала мітинг, звинувачуючи головного кримського комуніста Леоніда Грача у корупції.

Колону молодіжної організації “Молодь проти корупції” з плакатами, спрямованими проти лідера кримських комуністів Леоніда Грача, міліція зупинила на підході до центрального майдану Симферополя, де ліві проводили свій мітинг. Молоді люди вимагали від Грача оприлюднити декларацію своїх прибутків і розповісти, на які кошти він будував триповерховий палац у центрі міста. Учасникам мітингу це, звичайно, не сподобалося і лише міліція запобігла зіткненню між молодими антикорупціонерами з одного боку та старенькими ветеранами і плечистими комсомольцями – охоронцями так званих “пролетарських” ринків, тобто ринків, що перебувають під контролем комуністів-підприємців – з іншого.

Ну, а на самому мітингу цього разу було менше учасників, аніж торік. Зате на трибуні – голова Верховної Ради Криму, члени її президії у повному складі половина членів уряду автономії, деякі інші державні чиновники. Оратори, хоч і згадували річницю жовтневого перевороту, дослівніше – “Великого Жовтня”, але у своїх виступах переходили на інше – на тему майбутніх виборів. Найколоритніше виступив головний кримський комуніст Леонід Грач: “Тридцять першого березня у своїй більшості – не 32 , а 60 комуністів та їхніх союзників прийдуть до Верховної Ради Криму і я буду головою Верховної Ради!” – заявив спікер місцевого парламенту. Ці ж мотиви звучать і в резолюції мітингу: “Ми закликаємо кримчан – комуністів у ради! За нашу перемогу, за перемогу усіх чесних людей у блоці Леоніда Грача!” Як виглядає, кримський спікер дав старт передвиборчій кампанії в Криму. Він знову сподівається на перемогу, тим більше, що тепер в його активі не тільки численна та розгалужена парторганізація, але й потужний адміністративний ресурс та підтримка президентської адміністрації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG