Доступність посилання

ТОП новини

Новим мером Нью-Йорка став Майкл Блумберг, відомий підприємець


Новим мером Нью-Йорка став Майкл Блумберг, відомий підприємець

Нью-Йорк, 7 листопада 2001 ― Мільярдер республіканець Майкл Блумберг, який створив і очолював мережу фінансової інформації Блумберга переміг на виборах мера Нью-Йорка. Перемога Блумберга вразила політичний істаблішмент Демократичної партії, адже це місто, за традицією, вважається опорою ліберального крила демократів. Членів Демократичної партії у Нью-Йорку вп’ятеро більше, ніж республіканців. Потужна машина Демократичної партії фінансувала і підтримувала Марка Грина, професійного політичного діяча ліволіберального спрямування.

До останніх тижнів перед виборами М. Грин упевнено вів перед, змальовуючи суперника холодним капіталістом, який вирішив купити собі, мовляв, за власні гроші місце мера Нью-Йорка. Але Блумберг, навпаки, пишався тим, що він, як то американці кажуть, «себе зробив», ніхто йому мільярдів не заповідав. Свою виборчу кампанію він фінансував з власної кишені, витративши, доречі, рекордну суму – понад 50 мільйонів доларів. «Зате, - каже Блумберг, - я ні в кого не просив грошей, тож нікому нічим не зобов’язаний, жодним зацікавленим колам».

Майкла Блумберга підтримував Руді Джуліані- легендарно популярний нинішній мер Нью-Йорка. Р.Джуліані вважає, що саме Блумберг, підприємець допоможе відновити економіку Нью-Йорка, підірвану внаслідок терористичних актів 11 вересня, коли ісламські злочинці знищили хмарочоси Світового торговельного центру.

Поки що не завершено підрахунку усіх голосів, поданих на виборах, але Марк Грин вже публічно визнав свою поразку. М. Блумберг набрав на 30 тися голосів більше, обійшовши суперника, приблизно, на 3% - 50 % проти 47.

Нью-Йорк живе, діє і відкритий для бізнесу, - заявив новообраний сто восьмий мер великого міста.

Багато хто голосував за Блумберга тому, що не міг голосувати за Р.Джуліані. Закон забороняє мерові Нью-Йорка залишатися на посаді більше, ніж два чотирирічні терміни. Р.Джуліані їх відбув, заживши популярності і, навіть, слави у міжнародному масштабі своєю активною діяльністю після терактів, а також і тим, що знизив рівень злочинності у місті і підвищив бюджет.

М. Блумберг запевняв виборців, що продовжуватиме справу Р. Джуліані. Перемога М.Блумберга означає, що республіканці контролюватимуть нью-йоркський муніципалітет ще принаймні 4 роки.

Майклові Блумбергу 59 років, родом він з Бостона, у нього двоє дітей, він розлучений.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG