Доступність посилання

ТОП новини

Кадрові призначення в Кримському уряді


Кадрові призначення в Кримському уряді

Симферополь, 22 листопада 2001 - В середу ввечері кримський парламент затвердив трьох нових членів місцевого уряду. Усі троє – близькі до прем’єр-міністра Криму Валерія Горбатова політики.

Уже минуло 4 місяці, як кримський парламент відправив у відставку уряд Сергія Куницина і призначив нового прем’єра, однак і досі новий склад Ради міністрів АРК повністю не сформовано. В середу на сесії місцевого парламенту депутати призначили віце-прем’єрами кримського уряду Володимира Тутерова і Валерія Пробий-Голову, а міністром економіки Криму – Арсенія Яценюка. Усі вони вважаються людьми прем’єр-міністра автономії Валерія Горбатова. Таким чином, Рада міністрів АРК залишається сформованою лише на дві третини.

Новий віце-прем’єр з питань курортно-рекреаційної сфери Володимир Тутеров є лідером фракції “Трудова Україна” у місцевому парламенті. Кілька місяців тому він прославився тим, що погрожував двом кримським журналісткам “заткнути” їм рота. Валерій Горбатов пообіцяв розібратися з чиновником, який уже тоді виконував обов’язки віце-прем’єра, і дехто прогнозував, що пану Тутерову призначення на цю посаду не гарантоване. Однак, на сесії про свою підтримку лідеру “трудовиків” заявив Леонід Грач і фракція “Комуністи і народовладдя”.

Інші затверджені урядовці – як політики відомі менше. Валерій Пробий-Голова до останнього часу керував кримською дирекцією банку “Україна”, тепер в уряді він буде куратором Агропромислового комплексу автономії. Арсеній Яценюк – нова для Криму людина. До запрошення до кримського уряду він займався бізнесом у Києві, і, як вважається, є протеже Сергія Тигипка.

В інтерв’ю журналістам Валерій Горбатов сказав, що решта 10 міністерських вакансій він планує заповнити до початку наступного року. З джерел, близьких до прем’єра стало відомо, що позиції пана Горбатова у місцевому парламенті залишаються слабкими і він намагається заручитися підтримкою більшості депутатських фракцій, а також лобіює у Києві ухвалення закону “Про Раду міністрів АРК”, за яким кримський уряд отримав би більше повноважень і був би перепідпорядкований безпосередньо Кабінету міністрів України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG