Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сполучених Штатів Джордж Буш запевнив афганців, що цього разу Сполучені Штати не покинуть Афганістан завчасно


Президент Сполучених Штатів Джордж Буш запевнив афганців, що цього разу Сполучені Штати не покинуть Афганістан завчасно

Вашингтон, 14 грудня 2001 - Американський президент Джордж Буш запевнив афганців, що цього разу Сполучені Штати Америки не покинуть передчасно Афганістан і допоможуть у відбудові країни, зруйнованої десятиліттями внутрішніх конфліктів та режимом Талібів.

Після терористичних актів 11-го вересня політика адміністрації президента Джорджа Буша щодо Афганістану йде паралельно по двом головним напрямкам: знищення мережі терористів Аль Каїди й режиму Талібів, що дав їм притулок на афганській території та багатомільйонна гуманітарна допомога афганстькому населенню й передусім біженцям. У середу підписуючи Законодавчий акт посприяння афганським жінкам та діттям Буш заявив: -“Америка та союзники зроблять свій вклад у відбудову Афганістану. Ми засвоїли уроки минулого. Ми не покинемо цієї країни аж поки не буде завершено нашу місію”.

Зазначимо, що останнім часом експерти та політики наголошували на тому, щоб адмінстрація не повторила помилок минулого. Йдеться зокрема про критику США за те, що після відходу радянських окупаційних військ 89-го року із Афганістану, Сполучені Штати втратили інтерес до цієї країни, яка не лише перетворилася на зону внутрішніх конфліктів серед вождів різних племен а й на базу для терористичних угруповань та наркобізнесу.

Зазначивши, що тепер афганські жінки можуть вийти із рабського становища, до якого їх призвів режим Талібів, президент Буш наголосив, що “Сполучені Штати та їхні союзники продовжуватимуть боротьбу із міжнародними терористичними мережами в інших регіонах світу.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG