Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

Голова Луганської обласної державної адмiнiстрацiї Олександр Єфремов взяв пiд особистий контроль хiд вiдновлювальних робiт у мiстах областi, де склалася критична ситуацiя з теплопостачанням. Досі тепло вiдсутнє у понад півтори сотні будинках п'яти шахтарських мiст областi. У трьох з них - Стахановi, Первомайську та Кiровську - губернатор побував особисто. Олександр Єфремов пообіцяв, що "у бiльшостi випадкiв" опалення житлових будинкiв буде вiдновлено до 19 сiчня. Вiн також зазначив, що обласна влада "свiдомо загострила цю проблему, бо замовчування вiдстрочило б її розв’язання".

Члени спецiальної комiсiї Львiвської мiськради вже на наступному її сесiйному засiданнi запропонують свої висновки з приводу проведення консультативного мiського референдуму про змiну статусу Львова на мiсто республiканського значення. З пропозицією провести референдум виступив мiський голова Львова.

Мер запропонував розглянути питання про заснування в мiстi спецiальної економiчної зони.

Парламент ще має шанс до кінця січня ухвалити закон Про виробництво, експорт, iмпорт лазерних дискiв. Так вважає прем'єр-мiнiстр України Анатолiй Кінах.

Анатолій Кінах нагадав, що неухвалення цього законопроекту завдасть економiцi України величезної шкоди, будуть втраченi тисячi робочих мiсць.

Кілька відділень рятувальників беруть участь у пошуку чотирьох гірників, яких завалило на вугільній копальні у Єнакієвому. На шахті, де сталася трагедія, вугілля видобувається з крутих пластів, небезпечних через раптові обвали.

Шахтарі, які опинилися під завалом, досі не подали жодних сигналів, і рятувальники кажуть, що шансів знайти людей живими дуже мало. Гірничорятувальники працюють відбійними молотками, прокладаючи шлях до ймовірного місця, де можуть бути гірники.

Міністерство з надзвичайних ситуацій України твердить, що обсяги обвалу породи оцінюються у вісімдесят тонн.

За попередніми розрахунками, пошуки триватимуть три-чотири доби.

Незважаючи на запевнення львівської філії Національного банку України в тому, що обмін колишніх національних валют країн єврозони буде відбуватися без проблем, одержати євро у львівських комерційних банках практично неможливо. Фінансові експерти пояснюють таку ситуацію картельною змовою львівських банкірів. “ ЇЇ мета, на думку спеціалістів, може полягати в спробі банків змусити львів’ян, які стомились у пошуках євро, продавати за низьким курсом валюту, що виходить з обігу. Підтвердженням цієї думки є і те, що в обмінних пунктах Львова після двотижневої перерви знову почали приймати німецькі марки, звісно ж, за невигідним для клієнтів курсом”.

Фонд державного майна звернувся в уряд із проханням обмежити судове втручання фізичних осіб у процес приватизації. Про це повідомив журналістам голова ФДМ Олександр Бондар, передає кореспондент ForUm’у. Він нагадав, що практика звертання фізичних осіб у народні суди в процесі проведення конкурсів стала в минулому 2001 року масовим явищем, ставлячи під загрозу і зриваючи приватизаційні конкурси. Фізособи оспорювали в народних судах рішення конкурсних комісій із приватизації Запорізького алюмінієвого комбінату, «Балцему», Харцизького трубного заводу.

ФДМ розраховує, що уряд доручить Міністерству юстиції підготувати зміни в нормативні і законодавчі акти, які б обмежували розгляд народними судами позовів фізосіб по господарських питаннях.

За підсумками 2001 року ФДМ виконав закладений у бюджеті план надходжень від приватизації менше, ніж наполовину, перерахував у бюджет 2,1 млрд. гривень замість 5,8 млрд. гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG