Доступність посилання

ТОП новини

Останнім часом політики з Німеччини демонструють підвищений інтерес до політичних процесів в Україні і особливо до ходу передвиборної боротьби


Останнім часом політики з Німеччини демонструють підвищений інтерес до політичних процесів в Україні і особливо до ходу передвиборної боротьби

Берлін, 26 лютого 2002 - Лише з Німеччини у Києві з візитами вже побували колишній міністр закордонних справ ФРН Ганс-Дітріх Ґеншер та група депутатів бундестагу на чолі з соціал-демократом Ґердом Вайскірхеном. Про те, як після свого візиту німецький політик оцінює ситуацію в Україні, розповідаємо.

Депутат німецького бундестагу, соціал-демократ Ґерд Вайскірхен висловив впевненість, що після парламентських виборів в Україні буде сформовано конструктивну опозицію до нинішнього президента. На його думку, є ціла низка кандидатів, які, потрапивши до Верховної Ради за партійними списками, здатні утворити в парламенті єдину потужну групу. Вайскірхен нещодавно відвідав Київ для того, щоб особисто ознайомитися з політичною ситуацією напередодні виборів до Верховної Ради. Він наголосив на тому, що формування сильної опозиції допоможе зміцнити демократичні процеси в цій колишній радянській республіці і сприятиме продовженню після виборів економічних реформ, які було розпочато урядом Віктора Ющенка. Водночас німецький політик звернув увагу на недостатню ефективність передвиборної боротьби, яка нині ведеться в Україні політичними партіями. Говорить Ґерд Вайскірхен:

“Ряд партій просто не можуть адекватно та аналітично оцінити нинішню ситуацію і зробити відповідні висновки”, - поділився своїм враженням німецький депутат Ґерд Вайскірхен. За його словами, під час дискусій представники політичних блоків та груп уникають тих питань, які справді є важливими для жителів країни. Так, мало хто з кандидатів у депутати намагається відкрити перед людьми перспективу їхнього подальшого життя. Тому поза увагою політичної боротьби залишаються такі теми, як боротьба з безробіттям, продовження реформ, створення передумов для проведення ефективної соціальної політики, наголосив член бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини Ґерд Вайскірхен.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG