Доступність посилання

ТОП новини

Геннадій Удовенко про перспективи “Нашої України”


Геннадій Удовенко про перспективи “Нашої України”

Одеса, 12 березня 2002 - З Головою Народного Руху України Геннадієм Удовенком вдалося поспілкуватися під час його робочої поїздки у Миколаївську область. Він нині досить часто відвідує різні області України з метою проведення зустрічей з виборцями.

Ігор Столяров: Прошу сказати Вашу думку з приводу передвиборчої ситуації у Миколаєві.

Геннадій Удовенко: Під час короткого перебування у Миколаєві я мав багато зустрічей з виборцями.

Вони дають підстави сподіватися, що блок Віктора Ющенка “Наша Україна” може досягти досить позитивних результатів. Про це говорять і численні соціологічні опитування. Можна сподіватися, що цей блок, на Миколаївщині, набере від 16 і більше відсотків.

Треба зазначити, що під час зустрічей з виборцями у людей було доброзичливе ставлення до Віктора Ющенка, Він далі є в Україні політиком який має найвищий рейтинг підтримки.

Ігор Столяров: Чи відчули на Миколаївщині вплив адміністративного ресурсу?

Геннадій Удовенко: Мені довелося побачити у Миколаєві спаплюжені “невідомими” бігборди з портретом Віктора Ющенка “Не словом а ділом”. Це сучасні рекламні щити, але їх брутально було забруднено.

Для мене головне щоби ми не допустили фальсифікування підрахунку голосів на виборчих дільницях. Слід пам’ятати, що голова ЦВК Іван Рябець сказав, що основним джерелом інформації є протоколи дільничних комісій і вони будуть основою для підрахунку голосів.

Не можу не згадати і про долю дуже популярної газети “Український Південь”. Ця газета фактично є єдиним інформаційним джерелом блоку “Наша Україна”. Ми мали можливість збільшити тираж цієї газети до 50 тисяч, але друкарня відповіла, що вона “перевантажена і не може виконати це замовлення”.

Це так само є конкретним прикладом діяльності адміністративного ресурсу. Я вже не кажу про перешкоди мені які чинили, щоби не допустити нормальних зустрічей з виборцями у Миколаєві та селищі Ольшанка.

Блок “Наша Україна” користується підтримкою мешканців Миколаївщини. Ми маємо чітку програму подолання Україною економічної кризи і чітку програму піднесення життєвого рівня українського народу.

Ігор Столяров. І ще таке запитання.

В Одесі влада так само перешкоджає діяльності міського виборчого блоку “Наша Україна”. Робляться спроби зняти з реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца.

Що Ви з цього приводу думаєте?

Геннадій Удовенко: Насамперед хочу сказати, що Едуард Гурвіц є кандидатом на посаду міського голови підтриманим офіційно блоком “Наша Україна”. Тому ми все будемо робити для того щоби сприяти його перемозі.

Мені здається, що Едуард Гурвіц настільки відома в Одесі людина, що спроби не давати інформації про нього успіху не матимуть. Владу від поразки вже нічого не врятує.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG