Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

КОНГРЕС США МОЖЕ СКАСУВАТИ ТОРГОВІ ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО УКРАЇНИ НЕ РАНІШЕ ЧЕРВНЯ ЦЬОГО РОКУ

Повідомив журналістам радник американського конгресмена Боба Шефера Олег Черних. За його словами, така затримка пов’язана з особливостями роботи комітету конгресу з торговельних питань. Крім того, зауважив Черних, відповідний законопроект має пройти стилістичну перевірку, що теж потребує часу. У палаті представників конгресу США республіканець Боб Шефер представив законопроект, який передбачає скасування у відносинах з Україною так званої поправки Джексона-Веніка. В документі серед іншого зазначається, що Україна виконала низку умов, які дозволяють переглянути торгові обмеження. В першу чергу йдеться про право громадян України на вільну еміграцію, а також про запровадження в країні демократичної системи влади.

УКРАЇНА І БОСНІЯ ПІДПИСАЛИ МIЖУРЯДОВI УГОДИ ПРО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМIЧНЕ СПIВРОБIТНИЦТВО I ВЗАЄМНИЙ ЗАХИСТ ІНВЕСТИЦІЙ

Повноважний представник України на Балканах Ігор Харченко заявив, що Україна зацiкавлена у проектах у сферi енергетики i транспортних комунiкацiй. Мiнiстр зовнiшньої торгiвлi та економiчних вiдносин Боснiї та Герцеговини Азра Хаджіахметович запросив представників ділових кiл України до активнiшої спiвпрацi з країнами Балканського регіону, зокрема, з Боснiєю та Герцеговиною.



У СІЧНІ-ЛЮТОМУ УКРАЇНА ВИТРАТИЛА НА ПОГАШЕННЯ ДЕРЖАВНОГО БОРГУ 774 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Ігор Юшко, передає кореспондент ForUm’у.

На погашення внутрішнього боргу спрямовано 365 млн., зовнішнього - 409. При цьому уряд запозичив на внутрішньому ринку 80 млн. гривень. І. Юшко повідомив, що в березні пройдуть найбільші місячні виплати із погашення державного боргу - на суму 1 млрд. 160 млн. гривень. Валюта для погашення вже закуплена. Виділення цієї суми за його словами, не вплине на рівень соціальних виплат у березні.

УРЯД УКРАЇНИ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ МАЄ НАМІР ВИКОРИСТОВУВАТИ “БІЛЬШ РИНКОВІ І ПРОЗОРІ” МЕТОДИ УДОСКОНАЛЕННЯ РОБОТИ ОПТОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Про це заявив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах. За його словами, у даний час в Україні спостерігається “досить стабільна ситуація в енергетиці”, працюють усі блоки АЕС, ТЕС забезпечені вугіллям і природним газом.

УРЯД УКРАЇНИ НЕ ПРОДОВЖИТЬ ПІСЛЯ ПЕРШОГО КВІТНЯ ДОЗВІЛ НА ПРОВЕДЕННЯ ВЗАЄМОЗАЛІКІВ В ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЦІ

Про це повідомив кореспонденту ForUmу перший віце-прем'єр України Олег Дубина. Він також відзначив, що скасування взаємозаліків не призведе до зниження рівня розрахунків у галузі.

Як сказав О.Дубина, у лютому грошима було оплачено 73% поставленої на оптовий ринок електроенергії.

ПРИ ПІДВИЩЕННІ ПЕНСІЙ З 1 КВІТНЯ, В СЕРЕДНЬОМУ, НА 10% УРЯД НЕ ВРАХУВАВ ІНТЕРЕСИ НАЙМЕНШ ЗАХИЩЕНИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ

Заявив народний депутат Сергій Терьохін. За його словами, на 10% і більше планується підвищити пенсії, які перевищують 146 грн. В той же час мінімальну пенсію буде підвищено всього на одну гривню (1,5%). "Влада знову лишає напризволяще найменш захищені верстви населення", - підсумував С.Терьохін.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG