Доступність посилання

ТОП новини

Безперспективна перспектива


Безперспективна перспектива

Київ, 15 квітня 2002 – Інерція минулих виборів така потужна, що розмови довкола них вщухнуть іще не скоро. Принаймні, кожен із учасників виборчих перегонів – чи то невдаха, чи переможець – уважає за обов’язок висловити своє власне бачення ситуації. І мова не лише про виборчі блоки, а й про окремих осіб. Сьогодні про вибори – а головне – про післявиборчі політичні розклади – ділилися думками відомі народні депутати Сергій Головатий та Григорій Омельченко.

Відомі політики в черговий раз стали парламентарями, тож, можливо, переможний настрій зумовлював і дещо категоричну тональність розмови. Так, пан Головатий упевнено заявив, що минулі вибори – останні, котрі проводились за змішаною системою, яка має змінитися пропорційною.

Саме пропорційних виборів, на думку народного депутата, найбільше боявся президент Леонід Кучма. Але все одно він програв, бо, як зазначав Сергій Головатий, виборці, відмовивши в довірі блокові “ЗаЄдУ”, висловили недовіру саме діючому президентові. Всі сили, які не входять до блоку “За єдину Україну”, пан Головатий не вагаючись назвав альтернативою владі і зазначив, що за цією силою – майбуття. Для найближчих перспектив президента пан Головатий знайшов грайливу сленгову формулу, а саме – “зливайте воду!” Главу ж президентської адміністрації Володимира Литвина пан Головатий інакше ніж “Вава” – напевно, мались на увазі наслідки автопригоди, – взагалі не називав.

На думку Сергія Головатого, у відставку повинен піти старий Кабінет міністрів, ну а апофеозом змін має бути імпічмент президента.

Головатий: “Ми звернемося до керівників усіх політичних блоків із пропозиціями надіслати представників у робочу групу, яка буде готувати всі необхідні документи для початку процедури імпічменту”.

Народний депутат Григорій Омельченко був не такий красномовний, як його колега, але не менш категоричний. Закликавши всіх журналістів виступити на захист редактора газети “Свобода” Олега Ляшка, затриманого силовими структурами в Черкасах, він відразу ж перейшов до теми імпічменту. А його, на думку пана Омельченка, президент заслужив – нардеп оголосив довгий список президентських провин, які ставлять гаранта української конституції поряд трохи не з сумнозвісним тираном Бокассою.

Омельченко: “З кожним днем Кучма наближається до участі колишнього президента Югославії Мілошевича. І матеріали, які ви читали і чули, і записи, що торкаються продажу системи “Кольчуга”, повірте мені – це квіточки в порівнянні з тим, що ще чекає на Кучму. Будуть такі ягідки, які Кучма не проковтне”.

Коли саме ягідки дозріють, обидва нардепи промовчали. Але натякнули, що компромат може призвести до найсерйозніших наслідків, аж до міжнародної ізоляції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG