Доступність посилання

ТОП новини

Кримський виборчком зі скандалом відновив свою роботу


Кримський виборчком зі скандалом відновив свою роботу

Симферополь, 17 квітня 2002 – Виборча комісія АРК у вівторок увечері зареєструвала перших 58 новообраних депутатів кримського парламенту. Правда, і цього разу не обійшлося без скандалу. І знову до нього причетні комуністи.

Сорок хвилин, поки тривало закрите засідання Центральної виборчої комісії Криму, до кабінету її голови намагалася прорватися група комуністів на чолі з депутатом місцевого парламенту Афанасієм Івановим. Їм не вдалося вибити двері кабінету, але члени ЦВК автономії таки вийшли і продовжили своє засідання у відкритому режимі, втім, устигнувши зареєструвати депутатами майже шість десятків осіб.

“Ми в закритому режимі провели засідання Виборчої комісії Криму, за наявності кворуму. 10 осіб були присутні – це дві третини. І ухвалили рішення про реєстрацію 55 осіб, а потім уточнили – і, наскільки мені відомо, на цю хвилину зареєстровано 58 депутатів Верховної Ради АРК. У п’ятницю ми продовжимо реєстрацію новообраних депутатів та опублікуємо їхній список. Таким чином перша сесія нового кримського парламенту, як і належиться, відбудеться не пізніше від 29 квітня,” – сказав голова комісії Іван Поляков.

Цю ж дату в середу назвав поки що чинний голова Верховної Ради Криму Леонід Грач, який, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що офіційно оголосить про це за десять днів, як і вимагає законодавство. Сам спікер до згаданих 58 зареєстрованих депутатів не потрапив. В окрузі, де він балотувався, досі офіційно не підбито підсумки виборів. У Криму чекають на 19 квітня, коли Верховний Суд України розгляне скаргу Леоніда Грача.

Утім, виглядає, що йому таки точно вже не вдасться знову стати спікером. У вівторок координатор нової парламентської більшості Василь Кисельов заявив, що Леонідові Грачеві немає місця у Верховній Раді Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG