Доступність посилання

ТОП новини

Симферопольський суд знову визнав недійсним обрання Леоніда Грача депутатом


Симферопольський суд знову визнав недійсним обрання Леоніда Грача депутатом

Симферополь, 26 квітня 2002 - В четвер увечері місцевий суд Центрального району Симферополя визнав недійсними результати виборів у скандально відомому симферопольському 25 окрузі, в якому балотувався і, за даними окружкому, переміг спікер кримського парламенту Леонід Грач.

Суд визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії №25 про визнання переможцем Леоніда Грача і зобов'язав Центрвиборчком Криму анулювати його постанову про видачу Леонідові Грачу посвідчення депутата. Таким чином суд погодився із суперницею спікера Тетяною Красиковою, яка подала відповідну скаргу, і визнав, що на момент голосування 31 квітня рішення суду першої інстанції про зняття спікера з реєстрації було чинним і Леонід Грач не був кандидатом у депутати. Голова кримського Виборчкому Іван Поляков уже заявив, що в суботу Виборча Комісія АРК розгляне й задовольнить вимогу суду.

Як слід було чекати, лідер кримських комуністів не погодився зі згаданим судовим рішенням. В інтерв’ю журналістам у п'ятницю Леонід Грач заявив, що суддя виконував політичне замовлення Києва. Він назвав рішення місцевого суду Центрального району Симферополя “політичною й правовою ахінеєю”. Головний кримський комуніст заявив, що не здасть депутатський мандат, оскільки, цитую: “цей судовий вердикт є антизаконним”, кінець цитати. Леонід Грач також повідомив, що має намір узяти участь у першій сесії новообраного кримського парламенту і балотуватися на спікера. Якщо ж його не допустять до роботи нової Верховної Ради АРК, то він обере мандат народного депутата України, однак за три місяці обов'язково балотуватиметься у тому ж 25-у виборчому окрузі.

У п'ятницю ж адвокати спікера оскаржили останнє судове рішення - в Апеляційному суді Криму. А партійні соратники товариша Грача вивели на центральний майдан Симферополя близько двох сотень своїх прихильників, які знову зажадали проведення всекримського референдуму. Правда, цього разу не про приєднання Криму до Росії, як це було два місяці тому, а з питанням про визнання усіх виборів до кримського парламенту незаконними. Місцеві спостерігачі пов'язують це з тим, що Леонід Грач не зміг провести до Верховної Ради автономії, як обіцяв, 60 своїх прихильників. Зараз їх там трохи більше двох десятків.

У понеділок у Симферополі має відкритися перша сесія новообраного кримського парламенту. І весь її перебіг залежить від того, чи з’явиться у залі засідань, і в якій ролі, Леонід Грач. Утім, вже зараз місцеві спостерігачі прогнозують, що комуністи спробують зірвати сесію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG