Доступність посилання

ТОП новини

Конфліктна ситуація в Керчі. Уряд Криму має намір навести лад у цьому місті, де при владі перебувають прихильники Леоніда Грача


Конфліктна ситуація в Керчі. Уряд Криму має намір навести лад у цьому місті, де при владі перебувають прихильники Леоніда Грача

Симферополь, 24 травня 2002 - Голова Ради міністрів АРК Сергій Куницин має намір навести лад у Керчі, місті, де при владі перебувають прихильники комуніста Леоніда Грача. Про це він заявив у п’ятницю, після того, як напередодні побував у Керчі. Там група депутатів звинуватила мера міста Олега Осадчого у порушенні законів і звернулися за підтримкою до нової кримської влади.

"Ми не допустимо, щоб у Керчі – цьому стратегічному місті, був бардак", - ці слова кримського прем’єра Сергія Куницина, сказані в Керчі вчора, - в п’ятницю цитували більшість місцевих засобів масової інформації. Напередодні спікер місцевого парламенту Борис Дейч і голова Ради міністрів Криму Сергій Куницин побували у цьому другому за кількістю населення і промисловому потенціалу кримському місті.

Раніше 20 депутатів Керченської міськради звернулися до президента Леоніда Кучми, голови Верховної Ради АРК Бориса Дейча й прем’єра Сергія Куницина з проханням, цитую: "стати на захист конституційних і законних прав депутатів Керченської міськради і припинити беззаконня з боку керченського міського голови Олега Осадчого та його оточення", кінець цитати. Після 1-й сесії міськради, що, на думку низки депутатів, пройшла з порушенням законодавства, вони безрезультатно 4 рази намагалися скликати позачергову сесію. Досі в Керченській міськраді не сформовано більшість комісій, та інші керівні органи. На думку депутатів пан Осадчий блокував роботу ради.

Каже прес-секретар Сергія Куницина Сергій Винник: “У конфлікті, що виник у міській раді, позиція уряду Криму така, що депутатам слід створити узгоджувальну комісію і знайти компроміс. Що ж стосується взагалі становища у місті, то, по словам Куницина, керівництво Криму не буде напряму, директивно втручатися у керченську ситуацію, але й не допустить, щоб ситуація в місті була некерованою. Все буде, звичайно, залежати від дій міських властей Керчі, насамперед мера й депутатів міської ради”, - сказав речник кримського прем’єра.

Олег Осадчий до останнього часу представляв блок Грача, зараз він опинився в опозиції до нової кримської влади. Однак, прем’єр і спікер, схоже, вирішили обійтися малою кров’ю. За останніми даними, пан Осадчий зберіг своє крісло, поділившись лише низкою ключових посад у цьому справді важливому кримському місті зі своїми опонентами, представниками Куницина і Дейча.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG