Доступність посилання

ТОП новини

Росія-НАТО – Україна-НАТО


Росія-НАТО – Україна-НАТО

Брюссель, 28 травня 2002 - По завершенні підписання римської декларації щодо створення ради Росія-НАТО під час прес-конференції журналісти поцікавилися, як це позначиться на взаєминах між Росією й Україною, а також як Владімір Путін ставиться до нещодавніх заяв керівництва України «чітко визначитись щодо інтеграції в НАТО», російський лідер відповів:

Владімір Путін

В останні роки відносини між Україною й Росією особливо позитивні. А що стосується розширення НАТО в цілому, то тут позиція Росії незмінна. Але це зовсім не означає, що Україна повинна залишитись на узбіччі сучасних процесів, які йдуть на користь миру й безпеки в Європи і на цілій земній кулі. Щоправда, питання України ми нині з нашими колегами не обговорювали.

Славко Волинський

Україна - суверенна держава, продовжив Путін, і має самостійно вибирати шлях для своєї власної безпеки. Приміром, створення подібної структури, яку нині створили Росія і НАТО. І ці питання Україна повинна обговорювати з керівництвом Альянсу. Щодо взаємин між Росією й Україною, зазначив російський лідер, то «я нещодавно зустрічався з президентом Кучмою, і ми маємо наміри вибудовувати наші взаємовідносини найкращим чином».

До речі, як стало відомо від представників НАТО, у середу до Брюсселя з робочим візитом для участі в засіданні Комісії Україна-НАТО прибуває міністр закордонних справ України Анатолій Зленко. Головна тема засідань буде присвячена підготовці ювілейної сесії комісії Україна-НАТО, яка відбудеться у Києві 9 липня нинішнього року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG