Доступність посилання

ТОП новини

Консервативний кандидат на канцлера Німеччини відступає від консервативних засад


Консервативний кандидат на канцлера Німеччини відступає від консервативних засад

Німеччина, 5 липня 2002 – У Німеччині набирає обертів передвиборна боротьба. Заради додаткових голосів виборців кандидат на посаду канцлера від блоку християнських партій ХДС/ХСС Едмунд Штойбер наважився навіть порушити певні консервативні принципи.

До складу експертної команди, яка визначатиме подальший хід виборчої кампанії лідера консервативного Християнсько-соціального союзу Едмунда Штойбера, цими днями несподівано було включено депутата Бундестаґу від Християнсько-демократичного союзу 28-річну Катеріну Райхе. Справа в тому, що вона, залишаючись незаміжньою, має трирічну доньку. Більше того, у серпні Катеріна Райхе очікує ще одну дитину.

Незважаючи на те, що це зовсім не відповідає уявленню про мораль значної частини членів ХДС та ХСС, у команді Штойбера Райхе відповідатиме не лише за питання жінок та молоді, але також сім”ї. На думку оглядачів, таким чином кандидатові на посаду канцлера від ХДС/ХСС удалося зробити непоганий крок під час передвиборної боротьби, дещо зруйнувавши стереотипи про старомодність консервативних політиків.

Цього тижня Штойбер потурбувався про ще одну несподіванку: пізно ввечері в четвер він відвідав берлінську дискотеку “90 градусів”. Щоправда, танцювати баварський політик не став, однак вдосталь наговорився зі студентками.

Вечір, проведений на дискотеці, став для Штойбера добрим віпочинком після надзвичайно напруженого дня. У четвер розгорілася суперечка навколо його висловлювання про те, що “люди переоцінюють парламент”. Такими словами Штойбер відповів на запитання, чому він не прийшов на засідання Бундестаґу, коли там точилися дебати про економічний стан Німеччини – останні перед парламентськими канікулами.

Згодом Штойбер заявив, що його процитували не повністю і що він мав на увазі не Бундестаґ, а лише дебати. В час, коли в парламенті точилися ці дебати, Штойбер виступав із доповіддю на одній із берлінських конференцій, присвяченій майбутньому соціальної ринкової економіки. Однак соціал-демократи та “зелені” використали цю можливість для того, аби додатково покритикувати свого політичного опонента.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG