Доступність посилання

ТОП новини

Річницю проголошення декларації про державний суверенітет у Миколаєві вшанував лише РУХ...


Річницю проголошення декларації про державний суверенітет у Миколаєві вшанував лише РУХ...

Одеса, 16 липня 2002 - Миколаївська крайова організація Народного Руху України провела прес-конференцію. Її було присвячено дванадцятій річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Організатори прес-конференції наголосили, що чимало з запланованого борцями за незалежність України виконати не вдалося. Декларація про державний суверенітет так і залишилася не реалізованою.

За словами лідера миколаївських рухівців Юрія Діденка, “під час проголошення й ухвалення Декларації про державний суверенітет України чимало патріотів перебували у оптимістичному настрої. Реальність нині виявилася більш жорстокою. Україна й прихильники її незалежності відчувають це особливо боляче.

Але, Декларація про державний суверенітет стала провідним документом навколо якого об'єдналися всі українці. Наступним кроком стали відомі нині парламентські ухвали.

Минуло дванадцять років, але нинішня влада, яка керує в Україні, особливо на її південних теренах, прагне забути про день 16 липня. Цей день не увійшов до святкових загальнодержавних свят”.

Голова миколаївської крайової організації Народного Руху України Юрій Діденко пояснив ці сумні факти тим, що день проголошення Декларації про державний суверенітет України став святковим лише для тих хто про це мріяв. “Він став поштовхом який пробудив багатьох українців до розбудови власної держави, відновив дух надії на краще життя.

Комуністи, які так само голосували за проголошення Декларації, які і нині залишаються на багатьох керівних посадах, не думали, що кроки українців у їх прагненні до незалежності будуть такими стрімкими. Але, вони і далі гальмують розвиток країни. Державницькі процеси активно саботуються й економіка, як наслідок, опинилася у повному занепаді”.

Миколаївські Рухівці нині сподіваються на наступні Президентські вибори, на те що переможцем на них стане Президент – висуванець від прихильників радикальних змін і активізації розбудови України як незалежної держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG