Доступність посилання

ТОП новини

Цього року курортників у Криму менше


Цього року курортників у Криму менше

Симферополь, 6 серпня 2002 – Як повідомили в Міністерстві курортів і туризму АРК, з початку 2002 року до Криму прибуло майже 2 мільйони 900 тисяч осіб, що на 7 із половиною відсотків більше, ніж за відповідний період минулого року. Однак фахівці кажуть, що це цифри пасажиропотоку, насправді ж власне курортників у Криму значно менше. Чому? – над цим запитанням зараз ламають голови чиновники з Міністерства курортів і туризму Криму.

Кількість курортників, які прибули на відпочинок до Криму, цього року відчутно менша, аніж на той же період торік. Про це кореспондентові Радіо Свобода повідомили в Міністерстві курортів і туризму автономії. За даними Міністерства, станом на 2 серпня на Кримському півострові відпочивало організованих курортників менше на 10 тисяч і неорганізованих – на 9 тисяч осіб менше, аніж на той же час торік. Хоча зараз працює на 14 здравниць більше, ніж минулого року, але заповнюваність санаторно-курортних закладів знизилася в порівнянні з 2001 роком на 5%. І це при тому, що пасажиропотік цього року в Криму відчутно зріс.

За даними Міністерства курортів і туризму АРК на 2 серпня, найбільша кількість організованих відпочивальників зареєстрована в Ялті – майже 36 тисяч осіб, на другому місці Євпаторія – 32 тисячі, на третьому Алушта – 21 з половиною тисяча. І водночас найбільший спад кількості гостей спостерігається у найдорожчих курортних містах Криму – Ялті та Алушті. А от у Феодосії, Євпаторії та особливо в Керчі – значне зростання. Фахівці пояснюють таку ситуацію розчаруванням гостей півострова низьким рівнем сервісу і високими цінами на головних і найдорожчих кримських курортах, що спостерігалося торік, коли наплив курортників у серпні перевершив усі сподівання місцевого уряду. Зараз над запитанням, чому сезон проходить не зовсім вдало, ламають голови чиновники з Міністерства курортів і туризму автономії.

А поки що Міністерство повідомляє, що в липні вартість путівок до кримських здравниць практично не змінилася. За даними на 2 серпня, вартість путівки на Південне узбережжя Криму, як і раніше, складає від 20 до 200 американських доларів на добу для проживання в 2-місному номері зі зручностями, а без зручностей – 10-15 доларів. Вартість такого ж номера в Євпаторії і Саках зі зручностями складає 17-30, а без зручностей 8-11 доларів. У Феодосії і Судаку номер зі зручностями, як і раніше, коштує 15-50, а без зручностей – 8-14 доларів. У курортних зонах Раздольненського, Симферопольського, Чорноморського, Ленінського і Бахчисарайського районів цього року як ніколи дорого: вартість 2-місного номера зі зручностями складає 15-20, а без зручностей 5-10 американських доларів на добу. Але попри все літо, а значить, і курортний сезон, триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG