Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин: “Я ніколи не проголосую за призначення Януковича головою уряду...”


Юрій Кармазин: “Я ніколи не проголосую за призначення Януковича головою уряду...”

Одеса, 16 листопада 2002 - Голова Партії захисників Вітчизни, народний депутат України \обирався тричі до парламенту \ - Юрій Кармазин вважає, що призначення на посаду Голови уряду кандидатури Віктора Януковича “поглибить кризу в державі”.

“Леонід Кучма не бажає покращення ситуації в Україні. Про це яскраво свідчить його вибір нового кандидата на посаду голови уряду.

Мені боляче за свою державу.

Народ має знати не лише те, що пропонують йому підвладні мас медіа, які вже розпочали рекламну кампанію за голову Донецької облдержадміністрації. Чомусь вони не розповідають про минулі проблемні питання кандидата у взаєминах з Законом. І хоча Він де – юре вже вважається людиною не засудженою, але прозорість влади має бути на висоті.

Мушу нагадати, що балотуючись на посаду Президента України у 1999 році я був у Донецькій області. Знаю і про нинішнє життя у цьому регіоні.

Донецька область – розграбована одним із кланів.

Нині в Україні, фактично, триває протистояння між двома кланами. Щоб їх урівноважити вирішили поставити представника від Донецька на посаду голови уряду.

Я думаю, що для народу України це не кращий вибір. Мені добре відома і відповідь на запитання, чому оперативно, до 22 листопада, дехто прагне затвердити Голову уряду. Деякі обленерго планують передати на користь певних кланів. Домовленості вже мали місце.

З 08 на 22 листопада було перенесено збори акціонерів “Чернігівобленерго”. Збори акціонерів Прикарпаття, Полтава та Львів – обленерго – так само перенесені на 27, 29 листопада та 5 грудня. Чотири енергетичні кампанії. У порядок денний їх внесено питання: звіт правління за результатами фінансово-господарської діяльності і заходи для поліпшення фінансово-економічного становища, реорганізація кампаній.

Тут є речі пов’язані з саме призначенням прем’єр-міністра”.

Юрій Кармазин нагадав, що серед регіонів, де у березні 2002 року мала місце масова фальсифікація виборів – була Донецька область.

“Я не кажу про Президентські вибори. Тоді там був суцільний бандитизм “в законі”...

Те, що я дізнався після вбивства у Донецьку журналіста Александрова, те що я дізнався за заявами оперативників – говорило про участь і змову правоохоронних органів з діючим там кланом. Це ганебне явище. Генеральний прокурор України мав би спрямувати туди велику групу фахівців для масової перевірки дотримання Законодавства.

Але, цього не відбувається...

Коли я був Головою парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю – більшість скарг пов’язаних з порушенням Законодавства була саме з Донецької області.

З приватизацією на Донеччині теж відбувалися ганебні речі.

Таке може чекати цілу Україну. Я знаю про економічні інтереси лідерів цього регіону”.

Пан Кармазин повідомив, що “Президентська адміністрація робить все можливе для того щоби затвердити на голову уряду саме кандидатуру запропоновану Леонідом Кучмою.

Чиниться тиск на депутатів, запроваджено великі фінансові ресурси.

Якщо станеться так як планують у адміністрації Президента Кучми – подальшу ситуацію важко передбачити.

Ставити питання про призначення такого прем’єр-міністра, на мій погляд, дуже несерйозно”.

“Україні необхідний прем’єр, який консолідує народ і у якого повірить нація” – заявив Юрій Кармазин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG