Доступність посилання

ТОП новини

Останнє підвищення цін в Одесі об’єднало опозицію


Останнє підвищення цін в Одесі об’єднало опозицію

Одеса, 26 грудня 2002 - Громадськість Одеси і далі активно протестує проти рішення міської Ради, ухваленого з подання Руслана Боделана, яке стосується підвищення цін за комунальні послуги та за проїзд у міських маршрутних таксі.

Кількість протестуючих щодня зростає.

“Останнє рішення Одеського міськвиконкому, фактично затверджене сесією міської Ради, ухвалене, на наш погляд, з порушеннями всіх діючих законодавчих та нормативних актів.

Наша думка була підтримана фахівцями Одеського відділення Антимонопольного комітету...

Ми, члени Одеської міської територіальної громади, висловлюємо рішучий протест проти підвищення тарифів за комунальні послуги, оскільки згадане рішення було ухвалене міською Радою келійно, без належного економічного обґрунтування та без публічного обговорення мешканцями Одеси” – йдеться у заяві, яку вже підписали Одеська обласна організація партії “Реформи і порядок”, обласна організація Конституційно-демократичної партії, депутат міськради Борис Литвак, Союз громадських організацій “Злагода” Фелікс Бобринський, товариство “Одеський меморіал”, організація “Українське братство”. За громадсько-політичне об’єднання “Наша Одеса” документ підписав Анатолій Ворохаєв.

Автори звернення вимагають скасувати сумно відоме рішення міської Ради, проведення незалежного аудиту комунального підприємства “Одесаводоканал”, незалежного аудиту рішень міськради з питань розподілу фінансів з міського бюджету.

У разі ігнорування вимог політична опозиція пообіцяла ініціювати місцевий референдум про дострокове припинення повноважень міської Ради та міського голови.

Тим часом, 25 грудня у приміщенні газети “Юг” голова регіональної організації “Братство” Олесь Янчук зустрівся з журналістами. Він повідомив, що 27 грудня акції протесту проти підвищення цін в Одесі буде продовжено пікетуванням сесії міської Ради.

За словами Олеся Янчука: “В середовищі міської Ради ми не знаходимо розуміння проблем, які ми порушуємо. Міська Рада не лише не готова на будь які компроміси, але вона не йде навіть на діалог.

Натомість, міська влада дуже жваво відреагувала на останні події за допомогою підконтрольних засобів масової інформації”.

У відповідь на таку поведінку організація “Братство” вирішила оприлюднити звернення до мешканців Одеси, в якому пояснюється позиція опозиційних сил. Автори звернення наголошують, що міська влада не має жодних економічних підстав для збільшення цін.

“Досить скаржитися на життя вдома. Необхідно виходити на вуличні акції, ефективно тиснути на владу. Всі повинні виявляти своє невдоволення не на словах а на дії...” – наголосив Олесь Ярчук.

“Другим етапом буде свідомий бойкот оплати всіх комунальних платежів. Ми, “Братство”, закликаємо, зважаючи на таку здирницьку позицію влади, не платити за послуги за підвищеними тарифами. Це буде виклик міській владі. Дуже важливо щоби це робилося відверто”.

Організація “Братство” закликала одеситів, які незадоволені підвищенням цін, подавати позови до суду на міську владу. Юристи організації прийматимуть всіх бажаючих в Одесі приходити щочетверга о 18.00 за адресою: вулиця Велика Арнаутська 15, другий поверх. Тут проходитимуть і загальні відкриті збори “Братства”. Для громадян допомога у формуванні позовів буде надаватися безкоштовно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG