Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині завершився один із процесів у справі нелегальної торгівлі людьми. Жертвами злочинця стали також жінки з України


У Німеччині завершився один із процесів у справі нелегальної торгівлі людьми. Жертвами злочинця стали також жінки з України

Німеччина, 9 січня 2003 – У Німеччині днями завершився один із процесів у справі нелегальної торгівлі людьми. Цього разу на лаві підсудних опинився житель селища Айхельгардт, який утримував нелегальний бордель, примушуючи працювати в ньому дівчат із країн Східної Європи. Жертвами злочинця стали також жінки з України.

Злочинець, чиє ім’я не розголошується, буде змушений провести за ґратами сім років та вісім місяців. Крім того, він повинен повернути державі незаконно зароблені гроші. За оцінками слідства – це приблизно 100 тисяч євро.

Загалом суд визнав підсудного винним із усіх двадцяти пунктів обвинувачення, пред’явленого прокуратурою міста Кобленц. Процес у цій справі відбувався в містечку Бетцдорф і тривав майже п’ять місяців.

Як з’ясувалося, свій бордель підсудний нелегально утримував у невеличкому селищі Айхельгардт, яке нараховує лише 500 жителів. Офіційно йшлося про “клуб відпочинку з басейном та сауною”. Слідству вдалося встановити, що в цьому так званому клубі підсудний примушував займатися проституцією дівчат переважно з колишніх радянських республік, у тому числі й із України, яких йому вдалося нелегально переправити на Захід.

За словами головуючого судді Губерта Іккенрота, цей чоловік, якого в злочинному світі знають під ім’ям “Саддам”, тримав жінок у повній залежності від себе. Він не лише визначав їхній робочий час, але також особисто встановлював ціни за послуги клієнтам.

Як зазначалося під час процесу, над тими, хто відмовлявся працювати, він безжально знущався. Так, злочинець жорстокого побив одну з жінок із України, примусивши її до безкоштовної праці. Тепер він повинен виплатити цій жінці тисячу євро як компенсацію.

Упродовж усього процесу підсудний відмовлявся давати свідчення та визнавати свою вину. Адвокат підсудного повідомив про намір оскаржити винесений судом вирок.

Такі процеси в Німеччині відбуваються не часто, хоча примусова проституція є серйозною проблемою для країни. Справа в тому, що жінки, побоюючись розправи, часто відмовляються виступати в ролі свідків проти сутенерів. За даними федерального управління кримінальної поліції, щорічно торговці людьми переправляють до Німеччини близько 30 тисяч жінок віком від 18 до 25 років. 88 відсотків із них походять із країн Східної Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG