Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Робертсон: Прощавай НАТО.


Славко Волинський Джордж Робертсон: Прощавай НАТО.

Брюссель, 17 грудня 2003 - Хоча Джорджу Робертсону до завершення терміну перебування на посаді Генерального Секретаря НАТО ще залишилось два тижні, проте свою прощальну промову перед журналістами він зробив сьогодні. Лорд Робертсон сподівається що під час Різдвяних cвят у світі не виникне якоїсь кризи і тому вирішив вже сьогодні залишити своє крісло і вирушити на cвята до Великобританії. А з першого січня 2004-го року посаду Генсека НАТО обійме колишній Міністр закордонних справ Нідерландів Яаап де Хооп Схеффер.

Про що говорив Джордж Робертсон, залишаючи свій пост?

Сьогодні в штаб-квартирі НАТО відбулось останнє засідання Північно-Атлантичної Ради під головуванням Джорджа Робертсона. На цьому фактично його мандат Генерального Секретаря Альянсу завершився. Завершився він незвичайно: під музичну гру шотландських народних інструментів і оплески співробітників НАТО.Розлучаючись зі своєю посадою і НАТО, Джордж Робертсон виступив з короткою промовою:” Чотири роки й три місяці тому я переступив поріг цієї організації. Знав, що це добра організація і знаю тепер, що це прекрасна організація. Ми пройшли від Косова до Кабула і досягли усюди успіху. І ще одна річ, в якій я абсолютно переконаний: все, що мені вдалось зробити, так це за допомогою чудового персоналу Альянсу. І це дуже важливо, бо перед НАТО іще стоїть чимало завдань, які слід розв’язувувати в майбутньому. Дякую за вашу підтримку, всього вам найкращого”. Після цього Джордж Робертсон на прощання помахав рукою присутнім, під звуки народної шотландської музики сів до лімузина і залишив територію штаб-квартиру НАТО.

Від початку наступного року крісло Джорджа Робертсона займе Яаап де Хооп Схеффер. Пану Схефферу п’ятдесят п’ять років. За фахом юрист. Кадровий дипломат. Колишній міністр закордонних справ Нідерландів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG