Доступність посилання

ТОП новини

ЗІНЧЕНКО ЗАЯВЛЯЄ, ЩО "ТИСК НА ЗМІ - ЦЕ ВЖЕ НЕ ПРОСТО АДМІНРЕСУРС, ЦЕ – СТРАТЕГІЯ".


"Тиск на засоби масової інформації - це послідовна позиція влади. Цей тиск збільшується, стає дедалі цинічнішим і гострішим, це вже не є просто адмінресурс, це – стратегія", - зазначив в ефірі "5 каналу" керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО.

За його словами, щодо інформації в Україні "працює трикутник: спочатку потрібно здійснити принцип "не дати сказати", потім, якщо слово прозвучало - "не дати почути" і, нарешті, якщо і почули, то "дати відповідну реакцію". Для того, щоб поліпшити ситуацію в Україні зі свободою слова, на переконання О.ЗІНЧЕНКА, перш за все "треба міняти владу, бо якщо влада не буде змінена і не буде змінена система, то такі результати "принципу трикутника" у нас будуть траплятися кожного дня".

"Все, що відбувається сьогодні в Україні, переконливо свідчить про те, що в Україні реалізується кампанія, яку можна назвати "керованою кризою", - зазначив О.ЗІНЧЕНКО. На його думку, заява силовиків, які попереджають, що начебто опозиція "готує різні небезпечні провокаційні заходи з метою дестабілізації ситуації в країні", стеження МВС за В.ЮЩЕНКОМ та його родиною, випадок з КамАЗом, заява керівника МВС, генерал-полковника БІЛОКОНЯ, який говорив, що він три дні збирається пити після перемоги Віктора ЯНУКОВИЧА – прямі свідчення перетворення міліції на систему політичного тиску.

"Ми почали це бачити 18 квітня, коли міліція активно втручалася в політичний процес в Мукачевому, відпрацьовуючи таку технологію. За це генерал-лейтенант БІЛОКОНЬ став генерал-полковником: "визначний" його доробок було оцінено. І це - не єдиний приклад подібних діянь силовиків", - зауважив О.ЗІНЧЕНКО. "Перерізані дроти "5 каналу", погрози журналістам через те, що вони мають відмінну від владної думку, заборона вивозити наклади певних газет тощо – все це абсолютно свідома, чітка, системна позиція влади, яка реалізується не тільки через центр. Ганебність цього полягає в тому, що орієнтири дані кожній районній адміністрації, кожному меру, кожному голові обласної адміністрації, які мусять забезпечити перемогу ЯНУКОВИЧА засобами, які просто є брудними", - сказав О.ЗІНЧЕНКО.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG