Доступність посилання

ТОП новини

ПОНАД 59% УКРАЇНЦІВ ВВАЖАЮТЬ, ЩО УКРАЇНА НЕ ЗАСТРАХОВАНА ВІД ТЕРАКТІВ – ОПИТУВАННЯ.


Україна, як і будь-яка інша держава, не застрахована від ситуації, схожої на теракт у Беслані (Північна Осетія, РФ). Такої думки дотримуються майже половина українців, опитаних під час соціологічного дослідження фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс».

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН керівник фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс» Олександр ВИШНЯК повідомив, що, згідно з результатами опитування, більш як 22% респондентів зазначили, що в Україні можливе повторення бесланської ситуації. Головними причинами тероризму у світі опитані вважають політичні та економічні. Крім цього, понад 12% вважають, що терористами стають люди з кримінальними нахилами. «Таким чином, українці не вірять в ідейні чи релігійні причини тероризму, про які найчастіше говорять самі терористи, і не вважають тероризм чисто кримінальною проблемою», - зазначається у дослідженні.

Водночас тільки 4% опитаних вважають Україну найбільш нестабільною країною в світі. За словами О.ВИШНЯКА, понад 17% респондентів також переконані, що акти міжнародного тероризму в Україні є цілком реальними, а більш як 36% вважають, що, враховуючи міжнародну та внутрішню ситуацію, ці загрози є актуальними для нашої держави.

Більше 50% опитаних вважають, що серед зовнішніх факторів, які можуть призвести до актів тероризму в Україні, значну роль відіграє участь українських військових у операціях в Іраку. Майже 30% вважають, що до політичної напруги можуть призвести висловлювання керівництва України на підтримку дій Росії в Чечні. Майже 20% опитаних переконані, що до появи в Україні терористичних акцій може призвести погіршення роботи міліції та СБУ, понад 15%, відповідно, вважають, що до цього можуть призвести протистояння українських політиків на нинішній виборчій кампанії, або переділ власності в результаті зміни влади після виборів.

О.ВИШНЯК також наголосив, що понад 20% респондентів вважають, що Віктор ЮЩЕНКО та Віктор ЯНУКОВИЧ є тими політиками, які здатні не допустити розповсюдження тероризму в Україні. Наступні позиції в цьому рейтингу посідають Олександр МОРОЗ (8,6%) та Петро СИМОНЕНКО (6,1%). Взагалі більшість громадян (понад 58%) вважають, що успіхи в боротьбі з тероризмом, безперечно, залежать від особи глави держави.

Опитування проведене 8-19 вересня у всіх областях України, а також в Криму, Києві та Севастополі. Було опитано 1 тис. 801 громадянин, похибка вибірки не перевищує 2,4%.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG