Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка: ОПК Росії «намагається зрівнятися з Україною» в розробці надводних дронів


У серпні стало відомо, що українські війська застосували, ймовірно, морські дрони для атак на десантний корабель «Оленьогірський гірник» та танкер SIG
У серпні стало відомо, що українські війська застосували, ймовірно, морські дрони для атак на десантний корабель «Оленьогірський гірник» та танкер SIG

Росія намагається наростити розробку надводних дронів-камікадзе, повідомляє розвідка Великої Британії в зведенні 1 грудня.

«Російський оборонно-промисловий комплекс рухається до того, щоб ліквідувати розрив можливостей із Україною в розробці одноразових надводних безпілотників», – йдеться в повідомленні.

Відомство посилається на заяву голови російської компанії KMZ Михайла Даниленка 27 листопада. Він оголосив, що надводні безпілотники його компанії будуть випробувані в умовах війни в Україні для налагодження серійного виробництва в 2024 році.

Читайте також: Морські дрони атакують російські кораблі: чи може Україна знищити Чорноморський флот РФ

«Раніше KMZ виготовляла низку моделей надводних дронів, але останніми місяцями вони почали рекламувати власні спроможності виробництва. Даниленко зазначив, що один катер може нести боєприпаси вагою до 600 кілограм», – йдеться в повідомленні.

Розвідка вказує на те, що надводні дрони використовувалися з часів Другої світової війни, водночас сучасні моделі, «схожі на швидкохідні катери, начинені вибухівкою», стали ключовим інструментом у руках українських військових у морській сфері повномасштабної війни.

Від початку повномасштабної війни українські сили системно вражають російський флот у Криму та на території Росії.

В ГУР підтвердили, що українські сили пошкодили два російські катери в окупованому Криму у ніч на 10 листопада. В розвідці натякнули, що задля атаки на кораблі були використані морські дрони.

Також у серпні стало відомо, що українські війська застосували, ймовірно, морські дрони для атак на десантний корабель «Оленьогірський гірник» та танкер SIG.

Форум

XS
SM
MD
LG